реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Чому все ще не сидить Менський міський голова Примаков?

В Україні дуже легко займатися корупцією і неймовірно важко за неї покарати.

Приміром, ще 14 липня 2016 року голову Менської міської ради радикала Геннадія Примакова (разом з очільником на той час районної організації Радикальної партії Валерієм Гайдукевичем) СБУ та обласна прокуратура затримала за підозрою в отриманні неправомірної вигоди (хабаря).

Майже два роки різними клопотаннями підсудні з адвокатом затримували вирок. І ось 5 травня 2018 року Менський районний суд під головуванням судді Слісаря виніс вирок обом – 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна і три роки заборони на право займати певні посади.

Засуджені першою інстанцією звернулися з скаргою до Чернігівського апеляційного суду. І ось вже півтора року колегія суддів в складі Заболотного, Оседач та Шахової не можуть винести рішення по апеляційній скарзі через хвороби спочатку підсудних, а тепер і захисника Кінебаса, котрого терміново поклали на операцію до другої міській лікарні Чернігова.

Не знаю з яких мотивів, можливо з корупційної солідарності, але заклади лікування охоче видають лікарняні підсудним і їх адвокатам. Цікава розмова на цю тему відбулася з суддею-спікером апеляційного суду Валентиною Антипець – суддям лікарі чи дадуть лікарняний, чи ні, а от підсудним точно дадуть. Ну і законодавство не сприяє швидкому розгляду справ. https://youtu.be/SuMFoFVF8FE

В результаті засуджений першою інстанцією за вчинення корупційного злочину в середині 2016 року Геннадій Примаков продовжує керувати як Менською міською радою, так і її апаратом та виконкомом. Згадуючи відому байку, де в якості покарання щуку вкинули у воду, можна сказати, що Примакова з вкрай сприятливого для корупції середовища і не витягали. Безтурботно працюючи на посаді очільника Менської об’єднаної територіальної громади з її неймовірними корупційними можливостями, він жодним чином не прагне завершення, як тепер вже здається, безкінечного розгляду його апеляційної скарги.

Як вбачається автору, і обласна прокуратура, і обласне управління СБУ, і Менський районний суд, і Чернігівський апеляційний роблять все можливе, щоб захистити українців від корупційного знищення їх держави.
Але кого захищає чинне українське законодавство разом з лікарями, добропорядних громадян чи зловлених та засуджених судом першої інстанції корупціонерів? Питання риторичне…

Ось останнє на даний час судове засідання в згаданій справі. https://youtu.be/2vTxVz7THNY

Сергій ТРЕГУБЕНКО, для "Сіверщини".



Теги:РПЛ, Корупція, Примаков, СБУ, Сергій Трегубенко, мена


Читайте також



Коментарі (0)
avatar