реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Чому в Росії бояться українців?

13 січня 2011 року міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров на офіційному рівні нарешті оприлюднив справжні причини ліквідації у листопаді минулого року Верховним судом Росії Федеральної національно-культурної автономії українців Росії.

На відміну від рішення суду, який формально ліквідував ФНКАУР нібито у зв'язку з «виявленням порушень у господарській діяльності», С.Лавров прямо заявив, що вона була ліквідована у зв’язку з тим, що «її керівництво вело роботу не з вирішення культурних та освітніх питань… а політичну діяльність і діяльність, яка була спрямована прямо і неприховано на підрив наших двосторонніх відносин».

Українська громадськість чудово пам’ятає, що проблеми в національно-культурної автономії українців Росії розпочались відповідно до тоталітарних алгоритмів сталінських часів.

«Свідомий» російський громадянин доніс у відповідні інстанції, що, виявляється, керівництво українських організацій Росії злісно порушує російське законодавство, а саме - брало участь у програмі на «Радіо Свобода», в організації і проведенні у Москві міжнародної науково-практичної конференції «Україністика в Росії: історія, стан, тенденції розвитку», а також керувало заходами, присвяченими пам’яті жертв Голодомору, які були організовані в підтримку акції «Незгасима свічка» у листопаді 2009 р.

На жаль, рішення російської влади щодо ліквідації Федеральної національно-культурної автономії українців Росії, закриття Українського освітнього центру в Москві, «пресування» Бібліотеки української літератури в Москві та багато інших свідомо спрямовані на знищення національно-культурної ідентичності української діаспори в РФ.

Політична партія «Наша Україна» висловлює рішучий протест проти реалізації російською владою відверто антиукраїнського курсу.

Наголошуємо, що неможливо реалізовувати курс на добросусідство без захисту прав національних меншин, зокрема української діаспори на території Російської Федерації.

«Наша Україна» підтримуватиме наших співвітчизників в Росії, використовуватиме міжнародні механізми відстоювання прав українців. Разом ми звертаємось до Ради Європи, ОБСЄ інших міжнародних організацій щодо порушення культурно-освітніх прав української меншини в Росії.

«Наша Україна», світове співтовариство вживатимуть спільних дій для відновлення гідного життя української національної громади в Росії.

Ми також звертаємось до Міністерства закордонних справ України належним чином відреагувати на заяву міністра закордонних справ Російської Федерації, сприяти нам захистити права українських громадян в РФ.

Слава Україні!
Заява президії партії "Наша Україна"[url=http://www.razom.org.ua/news/10705/]Наша Україна[/url]




Теги:Лавров, Росія -Україна, Наша Україна, українці в Росії


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Да, так оно и есть - в России боятся украинцев. А в Украине боятся русского языка - в большинстве школ нет уроков русского языка. А идеология социализма так страшна, что люди от страха перед ней бросаются на памятники их вождей. Наверно это коммунофобия.
avatar
2
Всі нинішні політичні заяви з українського берега кремлівськими господарями пропускаються крізь вуха. Вони звикли до пустопорожніх фраз тепер вже минувшини, які бува сходили на їхню адресу з братської сторони. Далі справа не йшла, бо віз залишався там, де кінь зупинився. А мали б не словами чинити супротив, а діями!!! Як на Тузлі
Згадайте, шановні нашоукраїнці своє пятирічне перебування при владі на всіх рівнях! Чого тільки можно було доброго зробити задля повного розчарування Росії, відбиття бажання північно-східної сусідки робити вподальшому капості на нашу адресу! Але вам не висточило ані бажання, ані політичної волі щодо втілення споконвічної української мрії, яка зветься надійним захистом національних інтересів від зазіхання авнтюристів у Москві!? За виключенням хіба окремих прикладів чіткої позиції у стосунках з Російською Федерацією практично все зводилось до погоджування з тими, хто тебе бив по обличчю.
А хіба не ваша влада дозволяла юродничати емісарам Кремля на кшталт недолугого Лужкова та іншим пакостникам від сусідів принижуючих мою країну? Яка ще держава у Європі чи Америці змирилась би з такеим? І тільки хіба що пан Антон Бутейко та Володимир Огризко залишили світлі спомини як справжні виразники патріотичної частини україської дипломатії. Та то тільки промінь Сонця у царстві темряві з незрозумілими кроками.
За час, що сплинув за керівництва вашої політичної сили разом з БЮТом країною, можна було б все відпрацювати так, щоб жодній Росії ніколи не захотілось йти на відкрите западло по відношенню до споконвічної сусідки. Натомість ви пробудили у наших "друзів"- супротивників потяг до іншого - як ото буває у родині, коли чоловік не може постояти за нахабно ображену дружину чи дитятю,- до відкритої і нахабної безкарності, яка так швидко минає, як і породжується !!!
Висновок простий-маємо те, що маємо,збираючи укіс плідної роботи "двійошників". Прикро тільки, що життя давало прекрасну можливість чітко окреслити свої інтереси, амбіції, власне "еґо" на пострадянському просторі, залучивши для участі у керівництві справжніх достойників, патріотів-державників, але гору взяли інші люди, інші інтереси. Так і продовжуватимуть принижувати українство аж поки не отримають по пиці!!! Слава Україні!
avatar