реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Чому в Чернігові забудовують зелені зони, а не використовують існуючу забудову?

Поки міські чиновники і екологи базікають про необхідність збільшення зелених насаджень у м. Чернігові продовжується знищення дерев, не зважаючи на існування державних і комунальних природоохоронних органів.
Так у мікрорайоні Шерстянка на розі вулиць Текстильників і Ціолковського під будівництво чергового кіоску 22-24 листопада 2011 року знищено три дерева. І це при тому, що цей мікрорайон чи не найбільше потерпає від викидів Чернігівської ТЕЦ.
Про законність знесення дерев навіть не варто і згадувати: для чиновників управління охорони навколишнього природного середовища вони завжди або старі, або хворі.
Як вважають місцеві жителі - це якісь депутати хочуть побудувати тут свій «генделик». Інші - вважають, що таким чином усунуть діючий кіоск, як конкурента.
До речі, існуючий продовольчий кіоск не був знесений два роки тому, бо за нього заступилися деякі депутати міської ради минулого скликання.
В той же час в 150 метрах від знищених дерев по вул. Ціолковського, 12 знаходиться покинутий багато років на поталу і розграбунок магазин, що належав ліквідованому дивним чином ВАТ «Чернігівський плодоовочевий комбінат».
Виникає питання: «Чому в Чернігові вигідніше знищувати і забудовувати зелені зони, ніж використовувати вже існуючу забудову?»
Відповідь на це питання повинні шукати правоохоронні органи в першу чергу в лавах депутатського корпусу і чиновників всіх рівнів.

Сергій Соломаха


















Коментарі (0)
avatar