реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Чому росіяни пропустили наші військові катери через Керченську протоку?

Без перебільшено можна сказати, що операція по проведенню наших кораблів в Азов була блискучою, як з військової, так і з політичної точки зору.

Я розумію, що маса корисних ідіотів і провокаторів зараз почнуть кричати, що це треба було робити раніше, що нічого складного тут не було і взагалі, що все пропало. Але факт залишається фактом - ми дали нашу, дуже дошкульну для росіян і важливу для підняття морального духу українців, гібридну відповідь.

Звичайно, проходження двох кораблів не змінить глобально ситуацію в морі, але дає нам можливість поводити себе менш стримано.

Один із найважливіших висновків, які можна зробити з цієї операції - росіяни, попри певні провокації, бояться іти на прямий конфлікт. Чому? Тут є відразу два моменти, на які потрібно звернути увагу. Перш за все відкритий конфлікт, особливо напередодні засідання Генасамблеї ООН - це стовідсоткова гарантія посилення санкцій. А зараз РФ не може собі це дозволити. Другий момент лежить у передвиборчій площині. Справа в тому, що росіяни роблять ставку на, так звані, партії миру і в цьому контексті будь-яке серйозне загострення на фронті їм поки не вигідне.
Росіяни хочуть, щоб українці забули про війну і забули про росіян, як головних агресорів. За умов такого забування їм буде набагато легше впарювати нам історію, що Медведчук за пару днів зробить мирний договір з ЛДНР. Саме тому загострювати ситуацію вони не наважуються.

І цим варто скористатися для того, щоб більш розкуто поводити себе, в тому числі і в Азовському морі. Звичайно, зараз купа «експертів» почне говорити, що росіяни продовжують затримувати наші кораблі, що ми нічого не добилися. Але це говоритимуть просто ідіоти. Головне, що ми добилися, так це того, що відтепер ми почнемо більш сміливо себе поводити в морі і гібридно відповідати на їхні провокації. Так це не буде помітно завтра, але в доволі короткій перспективі ми вже відчуємо гібридні зміни, на які росіяни просто не чекали.

Вадим ДЕНИСЕНКО, народний депутат України.



Теги:Керченська протока, Вадим Денисенко, провокації росіян, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
0
1
Попали в мішок.
avatar
2
Охренеть победа!Автор или дебил,или читателей считает дебилами!Выпросили у России разрешение на проход а пиарят что чуть ли не с боем прорвались!Моряков надо наградить за то что хоть и обгадили штанишки,но доплыли и не потонули на этих корытах! biggrin tongue
avatar