реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Стрибок долара сПРовокували політики?

Долар США на міжбанківському ринку продовжує невпинно зростати, а гривня падати.
Наприклад, з 17 січня по 4 лютого 2014 року гривня впала на 6,19% (з 8,372 до 8,890 грн. за один долар).
В той же час за цей проміжок часу знизився офіційний курс НБУ національної валюти і по відношенню до російського рубля на 5,78% (з 2,393 до 2,2547 за 10 руб.).

Однак представники партії влади, зокрема їх нардепи, через підконтрольні ЗМІ зомбують українців твердженнями, що падіння гривни спровокували політики і люди на Майданах, або це пов’язано з виплатою кредиту російському «Нафтогазу» за спожитий газ.

Наприклад, у газеті «Дитинець» № 2 від 23 січня 2014 року - рупорі народного депутата з фракції Партії регіонів, члена бюджетного комітету Владислава Атрошенка, що розповсюджується безкоштовно у в/о №206, прямо стверджується: «Стрибок долара спровокували політики».

До речі, цей безпартійний самовисуванець по мажоритарному округу № 206 (частина м.Чернігова, Ріпкинський, Чернігівський райони) був обраний до парламенту завдяки "щирим" обіцянкам вигнати донецьких бандитів з влади.

Однак факти свідчать, що ці твердження - навіть не напівправда: за цей же час курс російського рубля до долара також впав на 6,13% (з 33,4013 до 35,4502 руб. за один долар).


Нагадаю, що навіть Державний бюджет на 2014 рік розраховано не за офіційним курсом НБУ - 7,99 грн, а за курсом - 8,5 грн. за один долар США.

Тож чи можна довіряти заявам ПРедставників влади про стабільність національної валюті і що їй нічого не загрожує?

Більш того, коли обурені зрадою нардепа В.Атрошенка, до 200 виборців приходять до його громадської приймальні по вул.Магістрацька, 4 в м.Чернігові з вимогою пояснити свою позицію, як це було, зокрема 3 лютого цього року, на зустріч з ними не виходить не тільки цей нардеп, але й жоден з його помічників.


Саме тому я твердо вирішив не поновлювати депозитний договір у державному «Ощадбанку» допоки політики від партії влади не припинять безпардонно брехати.

Адже досі ними не повернуто знецінених радянських заощаджень українців навіть за смішним курсом: 1 радянський крб. = 1,05 грн.

Переконаний, що насправді сПРовокували падіння довіри до української гривні і "стрибок долара" в першу чергу подібні В.Атрошенку політики-перевертні з депутатськими мандатами у кишенях.

Сергій Соломаха,
виборець














Коментарі (2)
avatar
1
Ощадбанк- на сьогодні називаеться, АТ "Ощадбанк", тобто- акціонерне товариство "ощадбанк", так мабуть він не зовсім державний, якщо у нього есть акціонери. Чи я помиляюсь?
avatar
2
100% акцій належать державі.
avatar