реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Чому не можна купувати камери відеоспостереження через AliExpress?

Системи відеоспостереження та інше охоронне обладнання – це те, що допоможе людині почуватись у повній безпеці. При цьому виробники подбали про те, щоб пропонувати повноцінні готові комплекти (https://dahua-technology.com.ua/gotovye-komplekty-videonablyudeniya/) для зниження вартості та спрощення монтажу.

Але все ж, багато хто продовжує купувати камери відеоспостереження та інше охоронне обладнання через AliExpress. Давайте розглянемо деякі причини, чому така покупка не принесе нічого покупцеві.

Основні проблеми обладнання для безпеки на AliExpress

Товар не сертифікований в Україні

Практично все обладнання є несертифікованим. А будь-яке обладнання, яке містить засоби шифрування, обов'язково має пройти особливий порядок сертифікації при введенні на територію України. Під цю категорію підпадають абсолютно всі охоронні пристрої. Настійно не рекомендується купувати обладнання, яке офіційно не постачається на територію країни.

Наявність прошивки із шкідливими програмами

Досить часто камери відеоспостереження та інше охоронне обладнання поставляються разом із встановленими шкідливими програмами. Наявність шпигунських програм сприяють тому, що при встановленні такої камери в квартирі сторонні люди можуть отримати доступ до відео.

Навряд чи ви хотіли б, щоб хтось мав можливість нахабно стежити за вашим життям. Цілей таких програм може бути величезна кількість, починаючи збором банківських даних, закінчуючи крадіжкою реєстраційною інформацією для різних сайтів.

Товар не відповідає опису

Іноді описи AliExpress незрозумілі навіть для професійних майстрів, які знають про всі нюанси обладнання. І якщо неуважно інформацію було вивчено, тоді ви зможете пред'явити суперечку, т.к. у картці все було написано, тільки незрозуміло вам. Необхідно завжди уважно вивчати картки товару перед покупкою, а не лише назву.

Немає гарантії на обладнання

Купуючи AliExpress, ви можете заощадити. Але ця економія буде дуже сумнівною з огляду на відсутність гарантії на обладнання. А сервісні центри можуть просто відмовитися ремонтувати таке устаткування, т.к. невідомо, що там за електроніка перебуває усередині. І треба розуміти, що після покупки є висока ймовірність відразу потрапити на браковану техніку.

Неможливо оновити прошивку

Якщо ви хочете захистити обладнання від злому, необхідно регулярно проводити оновлення програмного забезпечення. А якщо програма була зламана, необхідно буде перевстановити прошивку – це найнадійніший і найлегший спосіб позбутися шкідливого програмного забезпечення.

І це лише основні причини, через які настійно не рекомендується купувати охоронне обладнання на AliExpress чи інших майданчиках із несертифікованим обладнанням. Ваша економія виявиться сумнівною після першої поломки або коли виявиться, що за допомогою охоронного обладнання за вами просто стежили. Довіряйте лише офіційним дистриб'юторам.






Коментарі (0)
avatar