реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Чому міський голова делегує свої повноваження «Чернігівгазу»?

3 червня 2011 року помічник-консультант народного депутата України Сергій Соломаха звернувся з пропозицією до Чернігівського міського голови Олександра Соколова. Її суть: розпочати діалог між підприємством-монополістом, владою та населенням шляхом проведення громадського слухань «Про стан надання послуг ПАТ «Чернігівгаз» громаді м. Чернігова» відповідно до «Положення про громадські слухання у м. Чернігові».

С. Соломаха просив розглянути цю пропозицію і надати відповідь відповідно до чинного законодавства України.

Відповідь на пропозицію ініціювати громадські слухання, як не дивно, надійшла за підписом голови правління ПАТ «Чернігівгаз» А.А. Ярової, яка вважає, що «проведення таких слухань не тільки не є доцільним, але й не відповідає вимогам чинного законодавства».

Отже, відповідь замість Чернігівського міського голови надав газовий монополіст «Чернігівгаз», який є зацікавленим відповідачем на претензії громадян.

Нагадаємо, що відповідно до цього «ПОЛОЖЕННЯ» ініціювати громадські слухання може міський голова, депутати міської ради в кількості не менше третини від загального складу ради, жителі міста – ініціативна група в кількості не менше 30 осіб, які мають право голосу на виборах в органи місцевого самоврядування.

Тож Чернігівський міський голова відверто усунувся від вирішення проблем громади та «здійснення контролю за дотриманням законодавства щодо захисту прав споживачів та встановлення за погодженням з власниками зручного для населення режиму роботи розташованих на відповідній території підприємств, установ та організацій сфери обслуговування незалежно від форм власності», як це передбачено статтею 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Отже, в такій ситуації на захист споживачів газу могла б стати третина депутатів міської ради, яка б ініціювала проведення цих громадських слухань. Однак, навряд чи знайдеться в цьому складі міської ради 18 депутатів, які ризикнуть піти на конфлікт з міським головою, який нещодавно отримав ще й партквиток Партії регіонів.

Тож, мабуть, боротися за свої права проти свавілля монополістів - надавачів комунальних послуг чернігівцям доведеться самотужки без підтримки міського голови та депутатів міськради, яких вони делегували у владні крісла рік тому на виборах для захисту своїх прав.



Прес-служба Чернігівської обласної організації
Української народної партії



Звернення до Чернігівського міського голови з пропозицією ініціювати громадські слухання




Відповідь на звернення С. Соломахи до Чернігівського міського голови О.Соколова голови правління ПАТ"Чернігівгаз" А.А. Ярової










Коментарі (3)
avatar
1
Направте эти письма Соколову опять, с требованием объяснить ситуацию. Пусть не прикрывается такой стеной как Яровая. Пусть вспомнит, что на выборах может пролететь, как уже однажды было. И Яровая первая от него отвернётся.
avatar
2
Ну припустимо, будуть ці "слухання німих глухими". І що? So what?
А може ПАН Соломаха не здогадується, що на слухання можуть прийти співробітники "Чернігівгазу"? biggrin
avatar
3
Хай приходять, мають право!
Колись же треба починати вирішувати проблеми цивілізованим способом?
Між іншим. Ночами треба спати!
avatar