реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Чистотіл чистить не тільки тіло

Недарма в народі ця рослина називається чистотіл. Народна медицина його застосовує зовнішньо, для очищення шкіри від різних висипань, бородавок, грибків і т.д. Чистотіл очищає від шлаків не тільки судини, але й усі клітиночки.

Світло-помаранчевий сік чистотілу володіє високою лікувальною активністю. Цей сік настільки потужний, що під час прийому всередину може спричинити отруєння. Є медичне прислів’я, що різниця між ліками й отрутою полягає в дозуванні. Практично всі органічні та рослинні отрути використовуються у вигляді ліків: зміїна, бджолина отрути і т. ін.

Ми постараємося, зберігши активне цілюще начало чистотілу, прибрати з нього токсичні речовини. Для прийому всередину я пропоную триразово переробити всю рослину.

1. Просушуваня. При цьому відбувається окиснення токсичних алкалоїдів рослини киснем повітря.

2. Заквашування або зброджування. Борис Васильович Болотов пропонує робити квас із чистотілу на сироватці з козячого молока. Але її дістати не так-то просто і квас вийде із трохи іншими властивостями.
Ця найголовніше перероблення або ферментація чистотілу. У трилітрову банку засипаємо 3 склянки подрібненої сухої рослини і заливаємо холодною перевареною водою. Додаємо 1 склянку цукру і 1 ст. л. базарної сметани (живі молочнокислі мікроби сприятимуть ферментації рослини). Ретельно перемішуємо і, прикривши шийку банки марлею, ставимо її в тепле темне місце.
Процес бродіння відбуватиметься 3—4 дні, а потім можна відібрати 1 л профільтрованого квасу, долити знову перевареної води і додати 2 ст. л. цукру. Бродіння триватиме. Поповнювати закваску водою можна 2—3 рази.

3. Виморожування. У пластиковій літровій пляшці поміщаємо квас у морозильник до повного промерзання розчину. Після розморожування знову профільтровуємо і — ліки готові.

Приймаємо по 1 ст. л. 4—5 разів на день. Краще за 20 хв до їди.

Корисно вживати квас із чистотілу в разі важких, хронічних інфекцій (туберкульоз, ревматизм, астма тощо). Дуже ефективний він і під час реабілітації тяжких хворих — після пневмонії, операції, тяжких травм, хіміотерапії. Ці ліки варто приймати частіше і дуже уважно прислухатися до свого самопочуття.

У разі онкозахворювань квас чистотілу можна приймати як допоміжний засіб, але не як самостійний. Рак — підступна хвороба. Лікарський контроль обов'язковий!

Прийом всередину чистотілу добре поєднувати з його зовнішнім, нашкірним застосуванням.
Ще в давні часи, в часи козацтва, козаки присипали рани попелом із чистотілом.

На чистий білий папір видавлюємо свіжий помаранчевий сік чистотілу і даємо висохнути. Папір повністю спалюємо і попіл засипаємо в суху пляшечку. Цей засіб застосовується у разі трофічних виразок гомілки, стрептодермії і свіжих подряпин.
Дуже важливо, що квас із чистотілу очищає не тільки наше фізичне тіло, а й психіку та ауру людини.

Володимир БОЛСУН,
лікар, невропатолог.



Теги:квас, чистотіл, астма, рак, Ревматизм, туберкульоз


Читайте також



Коментарі (0)
avatar