реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чия контрабанда? Нічия контрабанда!

Другу добу депутати Львівської обласної ради від ВО "Свобода" продовжують чергувати біля машини з великою партією контрабанди, яку відмовляються розпломбувати та задокументувати на Львівській митниці. Про це повідомив перший заступник голови Львівської обласної ради Петро Колодій 5 березня 2011 року на громадських слуханнях у Львові. Цю машину затримали 4 березня 2011 року по опівночі у Львові після того, як вона перетнула кордон у Раві-Руській
Історія розпочалася з того, що депутати-свободівці отримали інформацію про те, що через Рава-Руську митницю переправлено велику партію контрабанди (орієнтовна вартість понад 10 мільйонів гривень), причому в документах було задекларовано іншу вартість – 236 тисяч гривень. Перший заступник голови Львівської обласної ради Петро Колодій повідомив про цей факт начальника ГУМВС у Львівській області Богдана Щура та в.о. начальника Львівської митниці Миколу Харкавого.

На повідомлення відреагували працівники ДАІ, які затримали машину вже у Львові близько першої ночі. А от митну службу ця інформація не зацікавила, принаймні на митницю довелося телефонувати зо п'ять разів, а на представників митниці чекати десять годин. Весь цей час разом із працівниками ДАІ біля машини чергували депутати від ВО "Свобода", аби контрабанда раптом не зникла.

Машину скерували на склади Львівської митниці, що на вул. Городоцькій,356 у Львові, однак представники митної служби відмовилася розпломбувати вантаж, аби підтвердити факт контрабанди - мовляв, вони не мають права це робити без присутності водія (водій після затримання вантажу втік) чи власників товару. Насправді це не так – достатньо постанови слідчого, аби мати законне право на такі дії.

На переконання Петра Колодія, той факт, що митники зволікають, лише підтверджує, що йдеться про контрабанду.

- У той час, коли центральна влада проводить скорочення в лікарнях, школах, культурних закладах, коли прості українці не мають за що купити продукти й ліки та сплатити за комунальні послуги, високі чиновники грабують державу – причому йдеться на про тисячі, не про мільйони, а про мільярди, - зазначив Петро Колодій.

Депутати-свободівці й надалі вестимуть чергування біля машини з контрабандою, доки митниця не підтвердить і не задокументує цей факт. "Свобода" закликає громадськість та представників ЗМІ не дозволили посадовцям приховати цей злочин.

Нагадаємо, що депутат від ВО "Свобода" Андрій Холявка 22 лютого на сесії Львівської обласної ради заявив про те, що через Львівську митницю проходять величезні партії контрабанди. Як повідомив депутат, лише за останні місяці через Львівську митницю в Україну ввезли контрабанди на суму 3,1 мільярда гривень. Для порівняння - дохідна частина бюджету Львівської області становить 3,7 мільярда гривень.

Також фракція ВО "Свобода" у Львівській обласній раді звернулася до президента з вимогою звільнити голову Державної митної служби України Ігоря Калєтніка з займаної посади. Свободівці заявляють, що з моменту призначення Ігоря Калєтніка головою Державної митної служби України у цій структурі склалась тривожна ситуація. Численні скарги громадян на побори і корупцію, інформація про викриття контрабандних схем, скандальні затримання митників-корупціонерів свідчать, що керівництво ДМСУ щонайменше не справляється зі своїми посадовими обов'язками.

Прес-служба Львівської обласної організації ВО "Свобода"







Теги:Контрабанда, Калетник, митниця, комуністи, львів, свобода


Читайте також



Коментарі (0)
avatar