реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Чи закриють телевежі інформаційні діри?

Прикордоння Чернігівщини всі роки Незалежності було і досі перебуває під інформаційним впливом Росії та Білорусі. Сигнал українських телебачення та радіо тут відсутній. Тому найближчим часом в прикордонних громадах Чернігівської області планують побудувати декілька телевеж.

Про це повідомив директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації Андрій Подорван. За його словами, будувати телевежі буде Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення. “Це дозволить вирішити проблеми з покриттям цифрового телесигналу на проблемних ділянках північної частини Чернігівської області”.

Наразі керівництво громад вирішує питання щодо виділення ділянок, де саме їх встановлять.

Тим часом голова Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим’юк під час недавнього віізиту в область констатувала неможливість вирішити проблему інформаційної безпеки самостійно і пообіцяла допомогу західних колег. Адже, скажімо, у прикордонному Грем’ячі Новгород- Сіверської громади можна легко дивитися 22 російські телеканали, натомість українського – жодного. І ми ще дивуємося колаборантам? Але, звісно, Герасим'юк до Грем'яча не доїхала...

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Грем'яч, інформаційний простір, Андрій Подорван, російько -українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar