реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Чи вкладемося в 40?

Вчора ввечері згадалося дитинство і великий простір біля колгоспного ринку "Нива" у Чернігові - асфальтована площа для картингу, ярмарків, цирку, новорічної ялинки.

А далі, ближче до Рокоссовського і площі героїв Сталінграда (з металево-зірковою стелою) великий пустир. Навесні, коли сходив сніг, тут завжди було велике озеро. Романтикаааа!

Міг би бути ландшафтний парк посеред спального мікрорайону. Ну як в Нью-Йорку, тільки в мікромасштабах. Але як для Чернігова чималенький.

Не судилося. На місці стихійного блошиного ринку, а пізніше такого ж стихійного речового облаштували вже НЕстихійний. Забравши усю територію. А "героїв Сталінграда" віддали під омофор усіх святих Чернігівських - побудували тут епатажний храм з чималенькою територією, горОдом і обов'язковим парканом. Звісно ж, "московського патріархату". А кому ж іще? Кажуть, гроші давав депутат Верховної ради. Від храму того якось настирно віє "латиноамериканським стилем"... З усіма нюансами.

Як колись завзято скидали хрести, зараз так само затято відбудовували. Трішки забувши про "храми душ наших". Схоже, не коштом тих і трішки не для тих...

Схоже, "40 років виходу з рабства" - така собі незворотність.
Але чи вкладемося у 40?

Олег ГОЛОВАТЕНКО



Теги:Олег Головатенко, Всіхсвятська церква


Читайте також



Коментарі (0)
avatar