реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Чи порушать кримінальну справу проти Тігіпка?

Найближчим часом стане точно відомо, чи буде порушено кримінальну справу проти знаменитих дизайнерів Дольче і Габбано у зв'язку з обставинами, що відкрилися ще в 2008 році. мова йде про ухиляння від сплати податків шляхом переведення коштів в офшорні зони. Про це пише львівська газета "Еспрес".[size=9]

Якщо буде зібрано достатньо доказів проти італійських дизайнерів, то їм загрожує від п'яти до семи років тюремного ув'язнення.
Раніше повідомлялося, що в якості фігурантів у справі проходять ще п'ятеро людей. За наявними даними, вони брали участь у створенні офшорної компанії стилістів в Люксембурзі, де реєструвалися доходи, які не оподатковуються в Італії.

Всього вивести за межі країни вдалося майже 1 млрд євро, приблизно по 420 млн на кожного з стилістів. Крім того, модельєри звинувачуються у передачі своїх активів люксембурзькій компанії за вартістю, набагато нижче ринкової.
Фірма Dolce & Gabbana з'явилася на світ в 1985 році і досить швидко зробила собі ім'я в модній індустрії. У цей час імперія D & G налічує 17 фабрик, три тисячі працівників і більше сотні бутиків у всіх куточках планети.

Додамо також, останнім часом, в Італійській Республіці була посилена боротьба з ухиленнями від сплати податків. Уряд країни прагне збільшити надходження до бюджету. Зараз Італія знаходиться в складній економічній ситуації, обсяг держборгу країни становить 115,8% ВВП. В якості одного із заходів економії бюджетних коштів уряд заморозив зарплати службовцям бюджетної сфери на чотири роки, так само були скорочені зарплати чиновників вищого рангу і обмежена кількість нових ставок в держапараті.

Як відомо, україна є одним із фінансових донорів Кіпру -- саме там більшість українських офшорів, в тому числі і тігіпка, і Черновецького. Жоден уряд не намагався по-справжньому закрити цю офшорну зону. До речі, власник прилуцького заводу "Білкозин", російський громадянин, тримає кошти також в офшорній зоні у Нідерландах. Пора українцям піти за прикладом




Теги:Тігіпко, Дольче і Габбана, офшори, Білкозин


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Чи порушать кримінальну справу проти Тігіпка?

Огласите весь список офшорников, пожалуйста. deal smile

avatar
2
Це питання до СБУ, щоб зразу і весь список cry
avatar