реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Четвертий рік палає Замглай

Останніми днями зими знову загорілися будівлі у селищі Замглай Ріпкинського району.
Як повідомив начальник райвідділу ГУ МНС у Чернігівській області Анатолій Криса, пожежа сталася 28 лютого близько опівночі. Згоріло 30 дерев’яних сараїв загальною площею 750 кв. м, поставлених упритул один до одного. У них люди тримали велику рогату худобу, свиней, птицю, кролів, фураж, дрібні транспортні засоби тощо. Живність задихнулася або згоріла живцем. Ні електрики, ні печей, які б могли спричинити загоряння, в сараях не було, зазначив А.Криса. Отож, імовірно, це підпал.

Пожежі в Замглаї тривають уже четвертий рік поспіль — від 2008 року. Деякі родини потерпали від вогню вже кілька разів, втрачаючи, крім худоби, електроінструменти, мотоцикли, велосипеди, а одного разу навіть автомобіль. 2009 року, за словами А. Криси, в Замглаї було зареєстровано 14 пожеж, 2010-го — дві.

За словами керівника Центру зв’язків із громадськістю УМВС України в Чернігівській області Сергія Бриля, в селищі працює потужна слідча група, залучені й обласні фахівці. Справа знаходиться на особистому контролі начальника УМВС в області Олександра Михайлика.

Шукають зловмисника і самі селяни, хочуть його покарати. Хоча, відверто кажучи, народ зараз у паніці. Для селища, де панує безробіття, значна частина мешканців якого живе у п’ятиповерхівках, єдиний спосіб заробітку — тримати худобу.

Тож і починають підозрювати одне одного, з’явилася навіть версія про чупакабру.

— Раніше для боротьби з цими підпалами, — розповідає секретар селищної ради Людмила Лемішко, — організовували вартування, засідки. Ніби допомогло, а оце ось знову. Хто ж знав, що пожежа трапиться зимової пори?

— Можливо, варто застосувати якісь нестандартні, езотеричні методи?

— У нас у Замглаї є церква, точніше, переобладнане під неї приміщення. Декілька років тому батюшка проводив молебні. Можливо, дійсно, нам варто викликати якогось екстрасенса.

«Піроманія — психічна хвороба, незбориме хворобливе прагнення до підпалів, що виникає імпульсивно, — розповідає чернігівський психолог Василь Голован. — Скоріше за все людина, що страждає на комплекс неповноцінності, хоче утвердитися за рахунок страждань своїх односельців, принизити їх».

Хоча в наші часи може бути й інша версія. Що діє (або хтось працює на нього) якийсь бізнесмен-піроман, аби очистити територію, щоб усе скупити за безцінь.

Олександр ЯСЕНЧУК




Теги:піроманія, пожежі, О.Ясенчук, мвс, Замглай


Читайте також



Коментарі (0)
avatar