реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Чернігівський театр поїде у Краків

Міжнародний Фестиваль Українського Театру в Кракові «Схід – Захід» засновано в 2014 році Фундацією Масових Видовищ і Шоу-програм та Центром Молоді імені док.Х.Йордана в Кракові (Польща). Його мета – підтримка та популяризація українського театру, представлення найкращих зразків сучасного українського театрального мистецтва в Польщі. Фестиваль проводиться серед професійних театрів і аматорських студентських, дитячих та молодіжних театральних колективів, які представляють український театр у його розмаїтті.

Цього року з 2 по 9 квітня проходитиме ІV Міжнародний Фестиваль Українського Театру в Кракові «Схід – Захід» , до участі в якому запрошено і Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр імені Т.Г.Шевченка. Чернігівці представлятимуть на Краківському фестивалі «Комедію помилок» Вільяма Шекспіра у постановці художнього керівника – головного режисера театру, заслуженого артиста України Андрія Бакирова.

З блискучим успіхом вона пройшла на сценах багатьох українських театрів, була відзначена серед кращих на фестивалі «Золоті оплески Буковини»-2015. А на XVIII Міжнародному театральному фестивалі «Мельпомена Таврії» (Херсон, 2016) здобула Гран-прі фестивалю.

Ця енергійна, інтригуюча комедійна вистава якнайбільше відповідає потребі сучасної людини, перевантаженої негативною інформацією, відпочити душею від скрутностей сьогодення, посміхнутися перипетіям долі, укріпитися у вірі, що все буде добре. Талановитому акторському ансамблю чудово вдається донести до глядача життєстверджуюче ренесансне звучання твору геніального драматурга, переконати, що той, хто власноруч, не зважаючи на перешкоди, вибудовує своє щастя, обов’язково його здобуде.

Олександр МАЙШЕВ



Теги:Чернігівський театр, фестивалі, Комедія помилок


Читайте також



Коментарі (0)
avatar