реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Чернігівський автозавод відновив роботу

Півтисячі працівників заводу вже мають у Чернігові роботу: тут відновив роботу автозавод корпорації «Еталон».

Підприємство внаслідок бойових дій при обороні Чернігова від російських окупантів було пошкоджене на 50- 70 відсотків, адже воно розташоване біля Гомельської траси, де якраз і йшли інтенсивні бої.

«По чернігівських заводах було випущено близько 250 снарядів і три ракети. Вони були пошкоджені на 50-70%, а сума збитків становила 30 мільйонів гривень. Тільки скла необхідно замінити на площі 20 000 кв. м.» - повідомили в корпорації. Протягом літа й осені на підприємствах розбирали завали, відновлювали електро-, водо- й газопостачання.

Наступного року “Еталон” планує запустити у виробництво одразу кілька нових моделей. Зокрема, з’явиться 9,3-метровий міський автобус А08621 на 72 місця оснащений двигуном Ashok Leyland на 167 кінських сил.

Також з’явиться 10,7-метровий туристичний “Еталон” А11123 на 44 місця та міжміський автобус А08317-31, пристосований для перевезення пасажирів із обмеженими можливостями.

Найінноваційнішим же стане перший електробус “Еталон”. Міська модель А08611 досягає 9 м завдовжки та розрахована на 54 пасажири. Його запас ходу становитиме 200 км.



Теги:Чернігівський автозавод, відновлення Чернігівщини, автобуси


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Узнал недавно об возобновлении работы, так как работаю в интернет магазине Горошина https://goroshina.ua/ru а они сейчас сотрудничают, пришлось отправлять фуру с шинами и дисками на завод. Так що думаю там быстро возобновят производство.
avatar