реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

ЧЕРНІГІВСЬКІ ТРОЛЕЙБУСНИКИ ГОТУЮТЬСЯ ДО СТРАЙКУ

20 травня в будинку культури КП “Чернігівське тролейбусне управління” відбулася конференція трудового колективу, підготовлена профспілковим комітетом. Переважною більшістю голосів делеговані представники прийняли рішення оголосити страйк з 7 червня у зв’язку із заборгованістю по зарплаті за 2 місяці.

Голова профспілкового комітету підприємства Леонід Кедровський оголосив вимоги, які стали предметом трудового спору з адміністрацією, а саме – наявність двомісячної заборгованості із заробітної плати. Було зазначено, що обіцянка адміністрації виплатити зарплату хоча б за березень не була виконані.

На конференції був присутній начальник КП “Чернігівське тролейбусне управління” Олег Коржов, який заявив, що за перший квартал підприємство отримало мільйонні збитки по причині затримки з наданням місцевим бюджетам субвенцій за пільговий проїзд громадян. Звертаючись до присутніх делегатів, він закликав їх утриматись від оголошення страйку, обіцяючи, що борги перед підприємством будуть погашенні до кінця липня. Представниця відділення Національної служби посередництва і примирення в Чернігівській області Марина Максименко попередила присутніх про наслідки, передбачені законодавством за проведення незаконного страйку. Вона наголосила, що у відповідності до Закону України “Про транспорт”, працівники цієї галузі не мають право на страйк.

Далі відбулося обговорення, де люди, доведені до відчаю, рішуче висловилися за проведення саме страйку, як крайнього засобу вирішення трудового спору. Виступаючі нарікали на щоденній необхідності платити комунальні послуги, кредити, купувати харчі, на які елементарно немає коштів. Було вирішено, що з 7 червня, у разі невиконання заявлених вимог, працівники КП “Чернігівське тролейбусне управління” оголосять страйк і міські тролейбуси не вийдуть на лінії. Натомість служби, які забезпечують життєдіяльність підприємства, працюватимуть у звичному режимі.

На конференції також були присутні: Микола Богдан – голова Федерації профспілкових організацій Чернігівської області, Володимир Воронін – начальник управління транспорту та зв’язку Чернігівської міської ради, Віталій Ємельяненко – голова обласної організації профспілки працівників ЖКГ, місцевої промисловості та обслуговування населення, Станіслав Юрченко – заступник начальника відділення Національної служби посередництва і примирення в Чернігівській області.

Віталій КОПИШ




Теги:профспілки, зарплати, Страйк, Чернігів, тролейбуси


Читайте також



Коментарі (0)
avatar