реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Чернігівські підприємці почали формування вимог до майбутньої влади

Дві громадські організації підприємців - "Сяйво Сіверщини" (голова Ірина Березинець) та профспілка "Єдність" (голова - Світлана Жимолостнова) розпочали серію фокус- груп для визначення проблем чернігівських підприємців і формулювання на їх основі вимог до місцевої влади, що буде обрана у жовтні.

Як наголосила Ірина Березинець на відкритті першого зібрання, за підсумками обговорень буде укладено меморандум вимог до влади і міського голови, який запропонують підписати всім учасникам виборчих перегонів. А після виборів підприємці будуть вимагати виконання підписаного документу.

Першими зібралися представники туристичного та перукарського бізнесу. Здавалося б - які то можуть бути проблеми у перукарів? Та виявляється, що тут процвітає так званий "сірий бізнес", коли деякі майстри працюють вдома, не реєструючись підприємцями, не платячи податків і, відповідно, підриваючи бізнес тих перукарів, які платять оренду, комунальні послуги та податки. Учасники обговорення зійшлися на думці, що без контролю податкових органів тут не обійтися і саме тут не може бути обмежень на перевірки.

Зате відкриття перукарні - з виведенням квартири із житлового фонду - займає у підприємців до 8 місяців часу і проходження не менше чотирьох сесій міської ради. Для чого міська рада має, наприклад, давати сесією дозволи на виготовлення технічної документації - незрозуміло.
Учасники обговорення зійшлися на думці і про необхідність ліквідації дільниці по благоустрою, що її очолює відомий Артем Стах - ця структура тільки збирає гроші та заважає підприємцям замість допомоги. Для контролю ж є достатньо інших структур - скажімо, тими ж вивісками може опікуватись управління архітектури, а дозволами на зрубання дерев - управління екології.

Наступними зберуться для обговорення своїх проблем транспортники та представники інших сфер міського бізнесу.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Ірина Березинець, перукарі Чернігова, вимоги підприємців, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar