реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Чернігівські ноти на "Поліській рапсодії"

Камерний оркестр військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних сил України взяв участь в урочистому відкритті ХІV-го фестивалю класичної і камерної музики «Поліська рапсодія», який зараз проходить у місті Шостка, що на Сумщині.

- Вперше за історію існування фестивалю ми запросили почесних гостей – камерний оркестр військово-музичного центру Сухопутних військ з Чернігова, - наголосив організатор фестивалю, заслужений працівник культури України Юрій Лоза. - Саме цей колектив відкривав фестивальну програму. Їх із великим задоволенням слухали усі учасники заходу, мешканці та гості міста. Професійне виконання складних музичних творів надало учасникам «Поліської рапсодії» емоційного піднесення та наснаги на перемогу.

На сцені Шосткинської дитячої школи мистецтв військові оркестранти виконали відомі світові музичні твори Йогана Баха, Левка Колодуба, Яна Сібеліуса та інших. В супроводі камерного оркестру учениця 8 класу місцевої дитячої школи мистецтв Анна Щербань виконала арію Оксани з опери Гулака-Артемовського «Запорожець за Дунаєм».

Протягом тижня слухачі будуть насолоджуватись захоплюючим світом музичного мистецтва. Також в рамках фестивалю з 5 по 7 квітня відбудеться V Всеукраїнський дитячий конкурс академічного співу «Поліська рапсодія».

- Нам приємно бути почесними гостями на такому музичному заході, - повідомив начальник військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України, заслужений артист України підполковник Олександр Шевчук. – Ми несемо велику музику в регіони України. Сподіваюся, що молоді таланти візьмуть хороший приклад з нашого виступу та, можливо, продовжать свою кар’єру у військових оркестрах.

Віктор АНУФРІЄВ



Теги:Камерний оркестр, Запорожець за Дунаєм, військово- музичний центр Сухопутни, армія, шостка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar