реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чернігівські Енштейни за роботою

Протягом 9 місяців 2009р. у Чернігівській області наукові дослідження та розробки виконували 22 організації різних секторів та галузей науки.
Більше третини наукових організацій виконували роботи в галузі сільськогосподарських наук, кожна п’ята займалася технічними науками, решта – педагогічними, біологічними, економічними та геологічними.
Чисельність безпосередніх виконавців досліджень і розробок станом на 1 жовтня 2009р. становила 679 осіб, в їх числі 11 докторів і 71 кандидат наук.
Обсяг наукових та науково-технічних робіт, виконаних науковими організаціями, становив 30,8 млн.грн., у відповідному періоді минулого року – 18 млн.грн. Половину загального обсягу займали науково-дослідні роботи, серед яких домінували прикладні дослідження. Необхідно відмітити, що з державного бюджету на виконання науково-технічних робіт надійшло 9,1 млн.грн. (29,6% загального обсягу витрат) – це менше, ніж за відповідний період 2008 року, на 2,4 в.п.
Найбільший обсяг робіт на суму 14,8 млн.грн. (48,1% загального обсягу робіт) виконано в галузі природничих наук, з яких 42,7% – сільськогосподарські, на суму 13,7 млн.грн. (44,5%) – в галузі технічних наук.
На оплату праці безпосередніх виконавців досліджень і розробок витрачено 9,7 млн.грн., їх середньомісячна заробітна плата склала 1615,4 грн., що на 3,5% більше, ніж за 9 місяців 2008 року.
За даними проведеного обстеження найбільший обсяг робіт було виконано Ніжинським НВК "Прогрес", Чернігівським відділенням Українського державного геологорозвідувального інституту, Чернігівським ВАТ "Хімтекстильмаш", Чернігівським інститутом сільськогосподарської мікробіології та Чернігівським інститутом агропромислового виробництва.


Головне управління статистики у Чернігівській області




Теги:Дослідження, наука, Ніжин, сільське господарство, Чернігів, статистика


Читайте також



Коментарі (0)
avatar