реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Чернігівська торгово- промислова палата готова до змін?

Вчора у конференц-залі «Рівер-сайд" відбулися чергові загальні збори Чернігівської регіональної торгово-промислової палати. Про це повідомляє сайт асоціація "Об'єднання підприємств Ніжинщини"

Переобрано на наступний 5-річний термін Президента Палати Іванова Костянтина Вікторовича, обрано членів Ради Палати у кількості 19-ти юридичних і фізичних осіб, членів Ревізійної комісії палати у кількості 3-х юридичних і фізичних осіб.

Формальна організаційна складова перемежовувалася виступами і запитаннями із зали, які засвідчили прагнення членів цієї недержавної і неприбуткової організації до змін у нових економічних обставинах. Це підтвердили у своїх виступах і Віце-президент ТПП України Михайло Іванович Непран та Президент ЧР ТПП Костянтин Вікторович Іванов. Адже у структурі доходів Палати членські внески становлять тільки 0,4%, а саме 152,2 тис. грн. із загальної суми доходів за 2010-2015 рр. 38 млн. 239 тис. грн.

Майже 88% доходів Палати – це послуги з видачі сертифікатів походження товарів, митного декларування товарів, здійснення експертиз. Тобто від ведення прибуткової діяльності.

На тлі того, що з 01.01.2016 р. видачею сертифікатів займатиметься митниця, ця невідповідність між статусом і фактичною діяльністю, у Палати матиме ще й можливе погіршення фінансового стану цієї організації. Одним з компенсаторів втрат можуть стати доходи від пошуку контрагентів для членів Палати (передбачається сплата певного відсотка із вартості контрактів). Наскільки це стане варіантом виходу із ситуації, а також чи будуть інші новації з реформування Торгово-промислової палати України стане зрозумілим після її з’їзду 19 травня 2015 року.

Діловий Ніжин на зборах представляли члени Асоціації “Об’єднання підприємств Ніжинщини” Микола Пантелійович Шкурко і Дмитро Валерійович Щербина.

Микола Шкурко взяв участь в обговоренні звітної доповіді Президента палати. Повідомив про намір Асоціації стати колективним членом Палати, що може стати прикладом згуртування підприємств на місцевому рівні і входження у співпрацю з найавторитетнішим бізнес-об’єднанням області.

Як показали збори ЧР ТПП, до з’їзду вона підходить із втратами і здобутками: Палата втратила приміщення Експоцентру по вул. Рокосовського, але зберегла чисельність – має 234 активних членів, динамічне керівництво, злагоджену команду у кількості 70 осіб персоналу, а головне налаштована на переміни.



Теги:економічні реформи, митниця, сертифікати відповідності, winDSpro version 2010.09.07


Читайте також



Коментарі (0)
avatar