реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Чернігівська область. Міліцейський фараон затриманий

Протягом двох років діяла в Чернігові група наркоторгівців, які труїли марихуаною учнів та студентів чернігівських середніх та вищих навчальних закладів. А організував її... колишній співробітник міліції (назвемо його Степаном) мешканець одного з райцентрів, що неподалік Чернігова.

Колись він працював водієм в одній із оперативних служб кримінального блоку. Але попрацювавши в органах всього кілька років та «напрацювавши» деякі контакти в кримінальному світі, вирішив «перекинутись» на інший бік «барикад» - піти у кримінал, то ж написав рапорт «за власним бажанням». А оскільки наркоторгівля в усьому світі посідає перше місце за кримінальними прибутками - обрав саме цей вид злочинного бізнесу.

Для початку - зайнявся пошуками джерела сировини. Щоб не витрачатися на закупку дорогих наркотиків та не ризикувати з переправкою їх через кордон, обрав свої, доморощені - коноплі. Звідси і пішов «працювати». Налагодив збір та скупку вирощеного зілля у своєму районі, а потім зайнявся організацією мережі збуту. Чернігів, як обласний центр, звичайно ж обіцяв більш широкий ринок збуту смертоносного зілля ніж його райцентр, тому наркобарон-початківець зосередив свою увагу саме ньому. Орієнтація була на молодь, учнів та студентів навчальних закладів Чернігова.

Шукав підходящих наркоманів-планокурів, підсаджував їх на «борговий гачок», даючи в борг покурити «косячок», а потім змушував «відпрацьовувати» Спочатку знайшов собі двох надійних напарників, так званих «бригадирів», які, в свою чергу, мали підібрати собі ще по два і більше «дистриб'юторів». Невдовзі, мережа нарвокоторгівця поповнилася ще кількома «дистриб'юторами». Склалася така собі своєрідна піраміда, низова ланка якої знала лише своїх безпосередніх наркодиллерів. Щотижня Степан доставляв до Чернігова по 10 стаканів наркотичного зілля (вартістю приблизно в 5000 грн.). Потім товар розподілявся між бригадирами, а ті вже, в свою чергу, ділили його між своїми «торгашами», які збували «травку» по 70-80 грн. за сірникову коробочку. Схема запрацювала, одурманюючи конопляно-маковим туманом все нові й нові жертви.

Та через певний час оперативна інформація про злочинну діяльність наркокартелю дійшла до служби БНОН (боротьби з незаконним обігом наркотиків) Чернігівського міського відділу УМВС. Оперативників зацікавила діяльність нової групи і вони почали розробку оперативних заходів по ліквідації наркодиллерської піраміди.

Як розповів начальник відділу БНОН УМВС майор міліції Ігор Євдокимов: «В результаті проведених оперативно-пошукових заходів невдовзі були встановлені особи всіх фігурантів наркокартелю і сам підпільний наркобарон. Вісім місяців пішло на те, що задокументувати групу, провести 10 оперативних закупок, з'ясувати місця розповсюдження товару, періодичність та об'єми поставок наркозілля до Чернігова. І коли вся інформація була вже зібрана, було прийнято рішення «брати всіх».

Затримання проводилось по дорозі до обласного центру, коли йшов черговий «наркотичний транш». Співробітники сектору БНОН Чернігівської міліції спільно з колегами з обласного апарату затримали автомобіль, в якому було виявлено товару на 6 тис. грн., а також у ватажка банди, який сам особисто супроводжував вантаж, виявлено та вилучено спортивний пістолет, перероблений для стрільби бойовими набоями.

В складі групи нараховувалося вісім чоловік віком від 17 до 28 років. Найстарший - це був ватажок банди, наймолодшого вони завербували на початку нинішнього року.»

В результаті проведення санкціонованих обшуків за місцем мешкання затриманих виявлено та вилучено 27 тисяч гривень, здобутих злочинним шляхом, два автомобілі марки «Opel». Двоє із затриманих - відпущені на підписку про невиїзд, шестеро - заарештовані в СІЗО. Порушена кримінальна справа одразу за кількома статтями Кримінального Кодексу ст.ст. 304 (втягнення неповнолітнього у злочинну діяльність), 307 ч.2 (...збут наркотичних речовин), 315 (схиляння до вживання наркотичних засобів), 263 (незаконне поводження зі зброєю). По кожній з цих статей передбачені тривалі терміни ув'язнення. Наразі розслідування ще триває.

Борис КОНОВЧЕНКО




Теги:наркотики, Мафія, міліція, фараон, міліцейський, банда, наркота, ОВС


Читайте також



Коментарі (0)
avatar