реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Чернігівська міська рада таки виконала рішення Конституційного суду

30 березня 2012 року на дев'ятнадцятій сесії Чернігівської міської ради шостого скликання тільки 13 депутатів проголосували за включення до порядку денного питання про вивішування червоних прапорів на День Перемоги.

Таким чином, міська рада відхилила спробу ініціаторів та лобістів прийняти рішення, яке суперечить рішенню Конституційного Суду України від 16 червня 2011 року за конституційним зверненням народного депутата України, голови Української народної партії Юрія Костенка. У цьому рішенні Конституційний суд визнав, що використання «прапора перемоги» під час офіційних заходів разом з Державним прапором України суперечить чинній Конституції.

Перед голосуванням міський голова О. Соколов був змушений, у відповідь на протиправні заяви депутатів від КПУ щодо необхідності вивішування на адміністративних будинках червоного прапору, зачитати текст «Рішення Конституційного Суду України у справі за конституційним зверненням громадянина Костенка Юрія Івановича щодо офіційного тлумачення окремих положень підпунктів 1, 2 пункту 1 Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги» від 16 червня 2011 року Справа N 1-23/2011. А депутат Костянтин Іванов цілком правомірно оцінив цю ініціативу як образу Держави Україна.

Отже, заява Чернігівської обласної організації УНП «Чернігів: Прапор як засіб відвернути увагу від вирішення реальних проблем» від 28 березня ц. р., протести патріотичних та законослухняних депутатів таки врятували міську раду від ганебних, протиправних рішень.


Проте, в Чернігівській обласній організації УНП виникло кілька запитань:


Чому абсолютно протиправна пропозиція від ініціаторів та лобістів щодо вивішування червоних прапорів на День Перемоги пройшла погодження в комісіях та на Координаційному комітеті Чернігівської міської ради та була винесена на розгляд сесії? Куди дивилися юристи та голови комісій ради?

Чому депутатами міської ради обрано тих, хто брутально порушують статтю 18 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад»?



Прес-служба Чернігівської обласної організації УНП


P.S. До складу Чернігівської міської ради обрано у 20010 році від ВО"Батьківщини" - 19 депутатів, Партії регіонів - 15, "Фронт змін" та "Громадянська солідарність" - по 4, КПУ і "УДАР" - по 3, "Сильна Україна" - 2 депутата.
Отже, три члена КПУ мають щонайменше 10 прибічників з інших фракцій.





Коментарі (5)
avatar
1
Ясно, що ці прибічники в основному выд ригів... Хоча рано радіти, янучари можуть протягнути це рішення через раду на державному рівні, так би мовити.
avatar
3
Олекса, уважно почитай інші повідомлення про перебіг подій підчас голосування, а потім роби висновки - хто і як голосував з так званих "пухнастих патріотів."
avatar
2
УНП тупо піариться, ні на що більше вони не здатні.
avatar
4
"Отже, заява Чернігівської обласної організації УНП
«Чернігів: Прапор як засіб відвернути увагу від вирішення реальних проблем» від 28 березня ц. р.,
протести патріотичних та законослухняних депутатів таки врятували міську раду від ганебних, протиправних рішень."
...
Интересно почитать эту заяву "... від 28 березня ц.р.",
насколько она отличается от заявы Свободы от "26 березня 2012 року ..."
(пресс-релиз http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/028854/).
avatar
5
Ізю, інформація про заяву є на цьому ж сайті.
Нагадаю, що рік тому на цьому сайті було декілька публікацій на цю ж тему.
Пошукай!
avatar