реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Чернігівщина: збирають і сіють менше

Складні умови вирощування зернових та інших сільськогосподарських культур через воєнні дії позначилися і на обсягах оброблюваних площ, і на кількості зібраного врожаю.

Так, скажімо, урожайність зернових та зернобобових в області менша на 4,2 центнера з гектара порівняно з минулорічною і становить 40, 7 центнера з гектара. Відповідно, і намолочено менше на 283 тисячі тонн. Про це повідомили у департаменті агропромислового розвитку Чернігівської обласної військової адміністрації.

Проте більше, ніж минулого року, зібрали ріпаку – на 21 тисячу тонн , і урожайність вища на 2,7 центнера з гектара. Намолочено вже 111, 1 тисячу тонн.

Загалом ранні зернові зібрані з площі 225,3 тисячі гектарів і намолочено 937,5 тисячі тонн. І пшениця, і ячмінь, і горох зібрані практично на 95-97 відсотках площ.

Йде збір гречки і проса. Поки що зібрано урожай з невеликої площі – загалом біля 12 відсотків до прогнозу. Гречки намолочено півтори тисячі тонн при урожайності 21,4 центнера з гектара, а проса – менше тисячі тонн при урожайності 13,5 центнера з гектара.

Озимими колосовими культурами вже засіяно понад 21 тисячу гектарів, але це лише 16 відсотків до прогнозу. Та й прогноз, як уточнили в департаменті агропромислового розвитку, на 28 відсотків менший минулорічного.
Проте вал зернових цього року, попри все, очікується на рівні 4,1 мільйона тонн.



Теги:Чернігівська ОДА, урожайність, Агропром, гречка, жнива


Читайте також



Коментарі (0)
avatar