реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Чернігівщина та Донеччина за єдиний список опозиції

Громадські та політичні організації Чернігівщини і Донеччини звернулися до опозиції із закликом йти на вибори єдиним списком.
Відповідні заяви були підписані 5 березня під час круглих столів, які відбулися в обласних центрах, повідомляє прес-служба ГІ «Оновлення країни».

Серед підписантів - громадська ініціатива «Оновлення країни», Чернігівська обласна організація та Макіївська міська організація політичної партії «За Україну!», Чернігівська крайова організація Української республіканської партії, Чернігівська міська організація «Українська студентська спілка», Харцизька міська організація «Нашої України», представники Харцизької організації «Фронту Змін» та інші
У спільній заяві активісти Чернігівських громадських та політичних організацій висловлюють свою незгоду з ідеєю «походу опозиції на вибори декількома колонами». Вони вважають таке рішення помилковим та таким, що несе загрозу Україні.
«Тільки єдиний опозиційний список може здобути перемогу на парламентських виборах і забезпечити основу для перемоги проукраїнського кандидата на строкових або дострокових президентських виборах. Ми закликаємо об’єднатися всі патріотичні сили, які входять у КОД!», - йдеться у заяві.
Громадсько-політичні діячі Донеччини закликали опозицію до створення єдиної проукраїнської партії, адже, на їх думку, старі партійні форми вичерпали себе.
«Потрібно переосмислити організаційні та ідеологічні основи демократичного руху. Насамперед, йдеться про створення єдиної опозиційної партії, об’єднаного національного демократичного руху, до якого мають увійти не лише політики, а й авторитетні громадські діячі», - йдеться у заві донеччан.
Крім того, активісти заявили про формування громадської мережі «Український вибір», яка має на меті підтримати на місцевому рівні ініціативи КОД та спільно боротися за чесні вибори.

УНІАН

Звернення громадських організацій Чернігівщини
до керівників опозиційних сил


Ми – представники громадських організацій Чернігівщини виступаємо за єдиний список опозиційних сил на виборах до Верховної Ради України у жовтні 2012 року. Враховуючи сучасний стан в державі, загрозу встановлення в Україні авторитарного режиму вважаємо, що від заяв та декларацій потрібно переходити до реальних дій.
Ми висловлюємо свою незгоду з позицією "декількох колон" опозиції, вважаємо її помилковою і такою ще несе загрозу Україні. Адже не секрет, що існує вірогідність появи і четвертої, і п’ятої колони. Це призведе до розпорошення сил.
Тільки єдиний опозиційний список може здобути перемогу у виборах і забезпечити основу для перемоги проукраїнського кандидата на строкових або дострокових президентських виборах.
Тож ми, представники громадських організацій Чернігівщини закликаємо об’єднатися всі патріотичні сили, як ті, що входять у КОД, так і ті, що недавно вийшли з нього. Жодного голосу владі, жодного втраченого голосу!
Старі партійні форми вичерпали себе, тому потрібно переосмислити організаційні та ідеологічні основи демократичного руху. Насамперед, йдеться про створення єдиної опозиційної проукраїнської партії, об’єднаного національного демократичного руху. Цей процес необхідно розпочати негайно.
Вважаємо, що час «закритих списків», коли рішення приймають виключно партійні боси
на основі особистих симпатій та політичних хабарів, минув.
Закликаємо відкинути вузькопартійний принцип, коли кандидатами стають тільки
висуванці політичних партій, і зосередитися на пошуку свіжих людей, зокрема, тих,
хто ще не був депутатом Верховної Ради.
Вважаємо, що кандидатами мають ставати не тільки професійні партійні політики, а й представники громадських організацій та ініціатив, відомі громадські діячі.
Ми впевнені, що тільки визначений єдиний кандидат від опозиції на мажоритарному окрузі
може перемогти кандидата від влади. Війни на взаємне знищення допоможуть уникнути
попередні вибори – праймеріз, прообраз справді народних виборів.
Тож ми – громадські організації Чернігівщини, розпочинаємо формування мережі "Український вибір", котра має захистити результати виборів і привести Україну до перемоги. Ми віримо, що ми європейці і зможемо перемогти без застосування брудних технологій і фальсифікацій.
Слава Україні!

Чернігівська обласна організація «Наша Русь»
Чернігівська обласна організація «Бюро аналізу суспільної думки»
Чернігівська обласна організація політичної партії «За Україну»
Чернігівська крайова організація політичної партії «УРП»
Чернігівська обласне представництво громадської ініціативи «Оновлення Країни»
Чернігівська міська організація «Українська Студентська Спілка»
Чернігівська міська молодіжна громадська організація «Семаргл»
Чернігівська міська громадська організація «Молода Просвіта»





Коментарі (0)
avatar