реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Чернігівщина стала партнером Мекленбурга-Передньої Померанії

Підписання декларації про наміри співробітництва між Чернігівською областю і федеральною землею Німеччини Мекленбург-Передня Померанія відбулося в онлайн-режимі.

«Дуже сподіваюся, що цей документ найближчим часом наповниться життям, - прокоментував очільник Чернігівської обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус. - Ми дуже схожі економічним ландшафтом та демографічно. Й це ідеальне підґрунтя для подальшого руху. Наразі бачимо спільні проєкти, зокрема в галузі культури: камерний оркестр Чернігівського фахового музичного коледжу ім. Л. Ревуцького вже відвідав міста федеральної землі».

«Партнери - це про взаємодопомогу в складні часи. Ми розглядаємо Чернігівщину як стратегічного партнера, котрому зараз потрібна наша допомога», - наголосила прем'єр-міністерка землі Мекленбург-Передня Померанія Мануела Швезіґ.

Вона вважає освіту важливим будівельним блоком для майбутнього суспільства, і тому проєкти в освітній галузі - серед пріоритетних. Із бюджету федеральної землі планують виділити 250 тисяч євро для облаштування укриттів у школах Чернігівщини. Також буде організована технічна підтримка для навчальних закладів.

Відзначила Мануела Швезіґ і потенціал для розвитку економічних зв'язків.

Василь ЧЕПУРНИЙ, "Голос України"

Фото з сайту Чернігівської ОВА.



Теги:Мекленбург, Україна - Німеччина, Чернігівська ОДА, В'ячеслав Чаус


Читайте також



Коментарі (0)
avatar