реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Чернігівщина: під Меною пожежників довелося змушувати гасити пожежу

15 липня 2011 року на трасі Чернігів-Гремяч біля райцентру Мена Чернігівської області пожежники загасили небезпечне спалювання дерев. Ця пожежа була влаштована після вирубки дерев вдовж траси. Вона була у безпосередній близькості до автомобільної газонаповнювальної компресорної станції АГКС «Мена» ТОВ ТЕК «Ітера – Україна», начальником котрої є Микола Авраменко. Поруч із трасою, де палили дерева, знаходиться достиглий врожай жита з пшеницею, котрий прилягає і до території АГКС.
Як пожежників примусили гасити небезпечне вогнище:

Депутат Менської районної ради Валерій Кіндер, побачивши велике вогнище на трасі практично поруч з газонаповнювальної компресорної станцією АГКС «Мена» ТОВ ТЕК «Ітера – Україна», негайно звернувся до 32-ї самостійної державної пожежної частини у Мені, яку очолює Володимир Варуша. Менські пожежники відмовилися реагувати на виклик. Тільки після звернення депутата до чергового МНС у Києві вогнище нарешті загасили.

Найвірогідніше, менські МНСники не бажали їхати на виклик тому, що не хотіли створювати проблеми тим бізнесменам, які домовилися з райдержадміністрацією.

Частина депутатів Менської райради різних політичних спрямувань, в тому числі фракція Української народної партії, частина фракції Партії регіонів, БЮТу та дехто з соціалістів згуртовуються заради наведення порядку в Менському районі та захисту інтересів громади. Політика, котру проводить голова райдержадміністрації Віталій Соломко та підконтрольні йому чиновники, на зразок нинішнього голови райради Володимира Невжинського, зорієнтована в основному на питаннях далеких від проблем розвитку території і громади.

Сумно, що менських владних чиновників найперше цікавить можливість співпраці з комерсантами на шкоду народним інтересам – здача в оренду закладів культури і перетворення їх у барахолки, вирубка придорожніх насаджень тощо. А те, що відбувається з культурою, з екологією та пожежною безпекою тощо турбує лише тих, кого до владних посад діюча влада не допускає. Чи не тому, що спільнота чиновників в Україні є однією з найбільш корумпованих в світі?

Сергій Трегубенко
заступник голови Менської районної організації УНП




Попередження МНС від 15 липня без коментарів:

Український Гідрометеорологічний центр Міністерства надзвичайних ситуацій прогнозує

16 липня на заході, Житомирщині та в Криму грози.

Крім того в окремих районах західних областей очікуються сильні зливи, град та шквали 19-24 м/с.

16-18 липня в Україні, крім західних, Вінницької та більшості північних областей, переважатиме висока (4 класу), у південній частині, Донецькій, Луганській, Кіровоградській, Дніпропетровській області надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека.





Коментарі (0)
avatar