реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

Чернігівщина. Хлопцям, полеглим за Україну, поставили хреста в Седневі

У День Соборності України вшанували пам'ять молодих воїнів, які загинули в січні 1919 року, захищаючи Українську Народну Республіку поблизу селища Седнів. 10 січня 1919 року збройна застава УНР, яка складалася з кількох десятків молодих українців, дала бій наступаючому на Чернігів більшовицькому полку під командуванням Щорса.

Більшість захисників українських кордонів загинули в окопах, а сімох з них більшовики показово розстріляли в центрі Седнева.

За фінансової підтримки депутата Чернігівської районної ради від Української народної партії Олександра Мисюри на братській могилі вояків молодої України встановлено хреста. Впорядкування місця поховання взяли на себе Чернігівська районна державна адміністрація та представники седнівської селищної громади. Панахиду по загиблим відправив секретар Чернігівської єпархії УПЦ Київського патріархату о. Роман разом зі священиками Чернігівського благочиння. На мітингу виступили заступник голови Чернігівської райдержадміністрації Андрій Курданов, начальник відділу музейної та виставкової діяльності Українського інституту національної пам’яті Олександр Кучерук, молодий дослідник доби УНР Ервін Міден, депутат Чернігівської районної ради Олександр Мисюра та інші представники громадськості.

Ігор ЛЕВЕНОК




Теги:Мисюра, Ервін Міден, Седнів, захисники УНР


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
До чого тут Місюра? Це ,що реклама загнувшоїся УНП?Чи вшанування полеглих?До установленя Хреста в Седневі дотична парафія св.Георгія в особі о.Володимира та Тимура Блинця.
avatar
2
ДОБРУ СПРАВУ ЗРОБИЛИ!
avatar
3
Ну, на фото не розбереш хто стоїть, але, здається, Галковська. Проте, свободівців ніяких не видно. Чи вони в іншій стороні відзначали?
avatar
4
фото дійсно погане. Невже не можна було зробити нормальну фотосесію?
а Ясенчуку догана що проспав на захід бо повинен був мати там слово!!!

нема на заході ясенчука- нема Свободи :(

avatar