реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Чернігівщина: дайош «позапартійних» кандидатів в депутати

Саме так вирішили чомусь обізвати на виборах 31 жовтня 2010 року у своїх бюлетенях та інформаційних плакатах безпартійних кандидатів Чернігівська обласна виборча комісія.
Для довідки, російською мовою «позапартійний» перекладається як «внепартийный», а не «беспартийный».
Таких «позапартійних» кандидатів у 24-х партійних списках до Чернігівської обласної ради набралося аж 119 з 415, тобто біля 28,7 відсотка.
Найбільше за кількістю безпартійних кандидатів у партіях «Сила і честь» з 32 кандидатів 24 безпартійні «галушки», ВО «Батьківщина» з 63 - 15, Партія регіонів з 57 - 13, СПУ з 33 - 11, «Громадянська солідарність» з 10 – 8, ПСПУ з 6 – 4.
Але найбільш «позапартійна» партія на Чернігівщині: Партія зелених України - усі 9 кандидаті у її списку безпартійні.
Навпаки, самими «партійними» партіями виявились: Партія пенсіонерів України, Партія захисту пенсіонерів України, партія "Правда" та Всеукраїнське об'єднання "Свобода" .
У списках цих партій до обласної ради усі кандидати в депутати партійні.
Це більше безпартійних кандидатів балотується на Чернігівщині у одномандатних мажоритарних виборчих округах до місцевих рад усіх рівнів.
Отже, не такі вже ці місцеві вибори на Чернігівщині виявилися «партійними» як залякували виборців деякі політтехнологи напередодні виборів.

Сергій Соломаха





Коментарі (4)
avatar
1
А Вы смотрите не на партийность, а на квалификацию кандидатов, лучше напишите сколько там пенсионеров и безработных.
avatar
3
Зроблю це обов"язково, але не факт, що усі кандидати надали правдиві данні про себе до ТВК.
На цих виборах навіть більшость ТВК не надавали на перевірку до Податкової інспекції декларації про доходи кандидатів.
avatar
2
В цьому не має нічого пагано, але партія повинна нести за їх відповідальність. щоб в майбутньому не включати їх у списки.
avatar
4
Звісно, в цьому не має нічого поганого, якщо б ми жили в не пострадянському суспільстві, але не має нічогісеньки й доброго.
Якщо навіть члени партії стають "тушками", то що можна тоді говорити про "поза" партійних, тобто "внепартийных, як говорять наші брати росіяни.
avatar