реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

"Чернігівгаз" жаліється на життя і переходить на чотириденку

Працівники ПАТ «Чернігівгаз» з 11 вересня переходять на чотириденний робочий тиждень. Газівники заявляють, що це вимушений крок, адже частина тарифної виручки, яка є основним джерелом оплати праці, з липня місяця блокується державою на спецрахунках «Ощадбанку».

Так, на сьогодні, понад 4,5 млн грн. тарифних коштів ПАТ «Чернігівгаз», які надійшли від споживачів на спецрахунок «Ощадбанку», залишаються нерозподіленими. Така ситуація унеможливлює здійснювати повноцінне ведення господарської діяльності і в тому числі виплату заробітної плати. Через це всі служби, окрім аварійно-диспетчерської, працюватимуть неповний тиждень - з понеділка по четвер.

«Вперше за історію персонал ПАТ «Чернігівгаз» переходить на неповний графік перед опалювальним сезоном. Насамперед, це пов`язано з відсутністю джерел для оплати праці. І від цієї ситуації потерпатимуть не лише наші співробітники. Хочемо поінформувати спільноту, що абонслужби, які до цього повноцінно обслуговували споживачів 4 дні на тиждень, зможуть здійснювати прийом лише 3 дні. А це призведе до збільшення і так немаленьких черг та, звісно, до масового невдоволення і скарг людей», - наголошує голова правління ПАТ «Чернігівгаз» Алла Ярова.

Крім того, вилучення частини тарифу на розподіл газу унеможливлює планомірну підготовку до опалювального сезону. Фактично це призведе до скорочення планових робіт, неможливості проведення капітальних ремонтів і підприємство буде змушене обмежиться лише поточними ремонтами.

За попередніми даними, в такому режимі компанія працюватиме до 16 жовтня. Якщо ситуація з розподілом коштів зі спецрахунку не виправиться, чотириденний режим роботи триватиме до кінця року.

Наразі середній посадовий оклад працівника ПАТ «Чернігівгаз» дорівнює 2,6 тисячі гривень, що на 41% менше ніж в енергетиці по Чернігівські області, а чотириденка призведе до скорочення заробітної плати приблизно ще на 20%.

Наталія СВИРИДЕНКО,
прес- секретар ПАТ "Чернігівгаз"



Теги:Чернігівгаз, тарифи, скорочення


Читайте також



Коментарі (0)
avatar