реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

"Чернігівгаз" обіцяє безкоштовні лічильники

В 2014 році в рамках інвестпрограми ПАТ «Чернігівгаз» планує встановити в квартирах мешканців Чернігівської області 6,5 тисяч лічильників газу. На реалізацію програми передбачено спрямувати понад 8,8 мільйонів гривень. Наявність лічильника дозволить громадянам оплачувати лише реальні обсяги спожитого газу і заощадити до 30% витрат на блакитне паливо.

До 2018 року встановити лічильники потрібно всім споживачам газу. Це передбачено Законом України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» від 16 червня 2011 року. Законодавство визначає три етапи оснащення житлового фонду приладами обліку в залежності від виду газообладнання. На другому етапі, який триватиме до 2016 року, лічильники встановлюються переважно в квартирах де є водонагрівачі та плити. Найчисленніша група споживачів, яких до 2018 року закон зобов’язує перейти на лічильники, - це користувачі лише газових плит. Таких на Чернігівщині близько 68 тисяч.

Прилади обліку та роботи по їх встановленню є безкоштовними для споживачів ПАТ «Чернігівгаз». Роботи виконуються згідно графіків, по мірі надходження заяв. За перший квартал ПАТ «Чернігівгаз» вже встановило 1,3 тисячі лічильників. Третина районів, а це – Ічнянський, Борнянський, Козелецький, Боровицький, Коропський, Новгород-Сіверський, Варвинський та Срібнянський райони на 100% забезпечені лічильниками.

Для виконання програми ПАТ «Чернігівгаз» за власні кошти закупило мембранні лічильники фірми «Самгаз». Прилади відповідають сучасним стандартам і за даними НАК Нафтогаз мають найнижчий рівень претензій серед усіх марок побутових лічильників газу в Україні.

«Мембранний механізм вважається надійнішим і довговічнішим за роторний. Серед основних переваг - більший повірочний інтервал-8 років, менша вимірювальна похибка, висока стійкість до кліматичних умов нашої місцевості і адаптованість до якості газу та газових мереж», - пояснив заступник голови правління з комерційної діяльності та обслуговування клієнтів ПАТ «Чернігівгаз» Ігор Льодовий.

Нині майже 258 тисяч чернігівських сімей користуються лічильниками, що становить 75% від загальної кількості газифікованих домоволодінь. Нещодавно працівники ПАТ «Чернігівгаз» опанували нову технологію встановлення газових лічильників, яка не потребує застосування зварювального апарату.

Наталія СВИРИДЕНКО,
фахівець із зв`язків з громадськістю



Теги:Економія, Чернігівгаз, газові лічильники


Читайте також



Коментарі (0)
avatar