реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Чернігівець Андрій Дериземля здобув срібло з однією палицею

Українські біатлоністи Андрій Дериземля та Олена Підгрушна здобули срібло традиційної "Різдвяної гонки" на стадіоні "Veltins Arena" у німецькому Гельзенкірхені, передає УНН з посиланням на ФБУ.

Першу частину гонки - мас-старт - виграла пара з Норвегії Фанні Хурн і Еміль Свендсен, яка всього на секунду випередила дует господарів Лауру Далмайєр і Флоріана Графа. Олена Підгрушна та Андрій Дериземля стріляли не дуже вдало і з 7 промахами стали п'ятими з відставанням в 37 секунд.

На першому колі з Андрієм Дериземлею трапилася неприємність. Ще на стадіоні він потрапив палицею в якесь поглиблення на стадіоні і вона зламалася. У шоу-гонках на трасі немає тренерів з запасним інвентарем, тому йому довелося все коло - більше кілометра - їхати на одній палиці.

Далі була гонка переслідування, яка вийшла по-справжньому захоплюючою. На підсумкову перемогу після кількох вогневих рубежів претендували чотири команди.

Серед них був і український дует. Спочатку наші біатлоністи трималися на третій позиції, але по закінченні останнього жіночого етапу вже були лідерами завдяки трьом промахам норвежки Фанні Хурн. Свій заключний етап Андрій Дериземля провів дуже непогано. Навіть після промаху у заключній стійці він залишався лідером у п'яти секундах попереду Флоріана Графа. Але німець по ходу останнього кола постійно наближався, а потім в одному з поворотів в стилі свого великого співвітчизника Міхаеля Шумахера рішуче увійшов у внутрішній радіус і обійшов Андрія Дериземлю за пару сотень метрів до фінішу.

Для А.Дериземлі це вже третій подіум "Різдвяної гонки" - раніше він одного разу вигравав разом з Оксаною Хвостенко, а роком пізніше займав з нею ж друге місце.

Срібна медаль стала гідним завершенням вітчизняними біатлоністами 2013 року.УНН



Теги:чернігівці, Дериземля, біатлон


Читайте також



Коментарі (0)
avatar