реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чернігівців зваблюють у Красноярський край

У приміщенні Почесного Консульства Російської Федерації в Чернігові бажаючі чернігівці змогли зустрітися з представниками Посольства РФ в Україні на чолі з радником-посланником Всеволодом Лоскутовим та делегацією Красноярського краю. Делегацію очолювала керівник агентства праці та зайнятості населення краю Людмила Шишкіна.

Метою приїзду делегації було сприяння жителям Чернігівщини, які бажають переселитися на постійне місце проживання в Красноярський край. Пілотні проекти сприяння переселенню співвітчизників діють у 12 регіонах РФ. Красноярський край чи не найпривабливіший з них, бо має такі багатства (нафта, газ, вугілля, золото, деревина), яких вистачить, мабуть, на всю Європу. Площа краю понад 2,3 млн. кв. кілометрів, а населення лише 2,8 млн. чол. Воно забезпечує лише третину потрібної робочої сили. Тому й запрошують співвітчизників із-за кордону. Присутні переглянули невеличкий фільм про майбутні території вселення, але він не передає всієї краси і величі. Ще Ломоносов казав: «Могущество России прирастать Сибирью будет». Але пройшли століття, а людських ресурсів для освоєння багатств Сибіру не вистачає.

Звичайно, росіяни зацікавлені в молодих, працездатних людях, але приймають і пенсіонерів. Втім, на житло розраховувати важко. Лише на селі, де потрібні вчителі, медпрацівники, механізатори, водії, можна отримати квартиру. В інших випадках — гуртожиток, купівля за власні кошти або оренда.

Присутніх докладно ознайомили з умовами переїзду, порядком отримання російського громадянства. До речі, при правильному оформленні документів це триває чотири місяці. Бажаючим переїхати треба добре зважити, хоча є й шлях назад, але треба повертати отримані кошти або відпрацювати в РФ два роки.

За повідомленням Аркадія Стежеринського у газеті "Чернігівські відомості"




Теги:почесне консульство Росії, громадянство, переселення


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Да, езжайте дурные хахлы, защищать расею от желтолицых!
avatar