реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Чернігівці відзначили 101-шу річницю з дня народження С. Бандери

101-шу річницю з дня народження Провідника української нації Степана Бандери з ініціативи Чернігівської обласної організації ВО «Свобода» та руху автономних націоналістів Чернігова провели мітинг біля Пам’ятного знаку «Борцям за волю та незалежність України».
Благословив захід настоятель Свято-Катерининського кафедрального собору Української Православної Церкви Київського Патріархату, отець Євген Орда. Він згадав про чесноти Степана Бандери та інших великих українських патріотів й закликав брати з них приклад.
«Боротьбу за незалежність України ОУН і УПА фінансував у першу чергу український малий і середній бізнес. – відмітив представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області Сергій Бутко. – У минулому році Інститут чимало зробив для відзначення пам’яті вірного сина Українського народу. – Соратник С. Бандери, майбутній головний командир УПА Роман Шухевич у 1937 – 1939 рр. очолював успішну фірму «Фама», яка здійснювала фінансування діяльності крайової організації ОУН на західноукраїнських землях».
Олександр Ясенчук, довірена особа кандидата у президенти України Олега Тягнибока, у своєму виступі високо оцінив життя та діяльність Степана Бандери як приклад для справжніх українців. Він гостро засудив Угоду про реадмісію, яку підписали Україна та Євросоюз два роки тому і з 1 січня почала діяти. Відмітивши неприпустимість справжнього засилля іноземної мови на шкоду української у всіх сферах суспільного життя, загрозливого розпродажу національної власності іноземцям.
Прес-служба ВО «Свобода»









Коментарі (4)
avatar
1
Це дурниця, знущання над історією, а завтра прийде нова влада і Гітлер буде народним героєм
avatar
2
Навіть не сумнівайся, що прийде нова влада. Народним героєм буде той, хто боровся і бореться за Україну
avatar
3
Видим рожи - будем бить !!! )))
avatar
4
Сашко, а що це за рух автономних націоналістів? Це що психи-одиночки? А де геї-націоналісти з передачі "Файна Юкрайна"?
avatar