реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чернігівці посміються над Путіним

У Чернігівському військово-історичному музеї імені Василя Тарновського в супроводі знаного як в Україні, так і за її кордонами Військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних сил України відкрилась міжнародна виставка «Тоталітаризм. Карикатури і шаржі».

Ця мистецька подія стала результатом проведення V міжнародного конкурсу з однойменною назвою – «Тоталітаризм. Карикатури і шаржі», який стартував у лютому в Полтаві.

Його організатори – Центральний друкований орган Міністерства оборони України журнал «Військо України», де головним редактором полковник Валентин Буряченко, директор міжнародного фестивалю мистецтв «Гоголь-фентезі» Валерій Кругов і директор міжнародної виставки-конкурсу карикатур «Карлюка» Михайло Шлафер – обрали за мету через карикатуру, як мову міжнародного спілкування, показати світовій спільноті, що настав час, коли треба бити в набат. Весь світ у небезпеці від маніакально-непрогнозованих дій кремлівського «царька». І саме політична карикатура сьогодні б’є осиковим кілком у серце терориста та політичного дикуна.

У чернігівській експозиції представлені 70 робіт художників-карикатуристів із 38 країн світу. Є і творіння переможців конкурсу: Олексія Кустовського з України (І місце), Плуїса Праата з Нідерландів (ІІ місце) та Марини Бондаренко з Росії (ІІІ місце). Однак, як зазначають самі організатори, попри конкурси та відзнаки оцінюють карикатури все-таки глядачі.

- Антигероєм переважної більшості карикатур і шаржів став Путін (нерідко в сусідстві з Гітлером і Сталіним). Серед робіт немало присвячених Володимиру Соловйову та Дмитру Кисельову – оскаженілим пропагандистам, рівень агресії яких шокує, як виявилося, не тільки українців. «Дісталося на горіхи» і Сергію Лаврову. Західний світ реагує на нього не як на міністра закордонних справ, а як на людину, від якого слова правди не дочекаєшся. Це «цитатник» пропагандистських штампів, - зазначив у виступі головний редактор Центрального друкованого органу Міністерства оборони України журналу «Військо України» полковник Валентин Буряченко.

Своєю чергою, перший заступник Чернігівського міського голови Микола Миргородський, за підтримки якого солдати змогли читати журнал «Військо України» на передовій зазначив, «якщо нація так уміє сміятися над своїм ворогом, і не тільки сміятися, а ще й стояти на захисті незалежності держави, то ми обов’язково переможемо!».

Також на відкритті виставки карикатур виступили директор Чернігівського історичного музею Сергій Лаєвський та командир роти спеціального призначення «Грифон», учасник АТО підполковник Олег Опєкунов.

Після подорожі Україною організатори виставки планують показати її в ООН, парламенті Євросоюзу, ОБСЄ та Штаб-квартирі НАТО.

Упродовж червня експозицію виставки у Чернігові зможуть відвідати усі бажаючі, повідомляє РМЦ МОУ м.Чернігів.



Теги:карикатури, АТО, Путін і Гітлер, Військо Украни, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar