реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Чернігівці готують акції протесту проти будівництва архієпископа МП

Біля стін Троїцького монастиря з дозволу дільниці по благоустрою (Артем Стах) вирубано 18 молодих дерев, хоча ордер видано на вирубку хворих. За даними громадських активістів, у цьому місці планується зведення будинку для архієпископа УПЦ Московського патріархату Амвросія.

За неперевіреними даними, міська рада, чиновники якої весь час симпатизують московській церкві, надала дозвіл на таке будівництво. Яка відомо, Троїцький собор зведено на кошти гетьмана Івана Мазепи і перебування там кафедрального храму московського патріархату є наругою над українською історією і пам'яттю славного гетьмана, якого ця церква проклинає.

Тому в соціальних мережах розгорнулося обговорення акції протесту, яку планується провести біля єпархіального управління УПЦ МП та міської ради.

Нагадаємо, що міська рада надала архієпископу Амвросію звання почесного громадянина міста, хоча про жодні його заслуги перед містом громадськості невідомо. Натомість відомо, що два його сини служать у Москві - один навіть керівним працівником у Софріно, в майстернях патріарха московського Кіріла.

Саме з благословення архієпископа Амвросія 8 років стояв ординський намет московського патріархату біля Катерининської церкви (на фото), а сам Амвросій ходив походами по місту поруч з Наталією Вітренко під червоними прапорами.

Іван ПОБИВАН



Теги:московський патріархат, НАІЗ Чернігів стародавній!, Амвросій, Троїцький собор


Читайте також



Коментарі (0)
avatar