реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Чернігів: з нелегким паром, з новими тарифами!

З 1 січня 2011 року тарифи на послуги теплопостачання для населення у зв"язку зростанням цін на газ відповідно до Постанови Національної комісії регулювання електроенергетики України від 14.12.2010 р. № 1728 підвищено в Чернігові більш як 25 відсотків. Наприклад, опалення 1 кв. метра житла підвищено з 2,60 грн. до 3,26 грн., а підігріву 1 куб. метра води - з 9,49 грн. до 11,87 грн.

Про цю новину зранку 4 січня повідомив письмово кожного споживача Комунальний енергогенеруючий підрозділ «Чернігівська теплоелектроцентраль» ТОВ фірми «ТехНова», яка орендує ТЕЦ у чернігівської громади.
Цю новину мешканці мікрорайону «Шерстянка» вкотре зустріли черговим виверженням пари з теплоцентралі по вул. Стахановців. Висота стовпа пари сягнула до 100 метрів. Але такі катаклізми мало хвилюють власників ТОВ «ТехНова», бо головний прибуток вони поки що отримували з продажу за кордон електроенергії.
А що чернігівці?
Хай дихають викидами, хай на їх на голови сиплються тисячі тонн сірчаної кислоти і інших забруднювачів, що залишаються від після спалювання дешевого так званого енергетичного вугілля.
Багато років власники ТОВ «ТехНова» обіцяли місцевій владі і громадськості спрямовувати частину своїх надприбутків від використання вугілля, а не газу на покращення стану тепломереж...
Але якщо раніше тарифи на теплопостачання встановлювали місцеві виконавчі органи влади, то сьогодні цим займаються централізовано.
З Новим роком!
З новими тарифами!
З нелегким паром!

Сергій Соломаха


Вагони з так званим енергетичним вугіллям на станції Чернігів

Зразок так званого енергетичного вугілля









Коментарі (2)
avatar
1
Привітаємо ж один одного, браття! Привеземо із сіл стареньких батьків! Оформимо на них пільги! Або -- самі в село, до печі...
avatar
2
А ТЕЦ кому належить? Там нове керівництво з Києва пригнали... Хазяїн помінявся?
avatar