реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

«Чернігів стародавній» відкрив унікальну виставку «Діамант православної віри»

14 жовтня 2010 р. в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» відкрилася виставка-продаж унікальних витворів сучасного православного ювелірного мистецтва.
Вона проводиться у рамках проекту «Мистецтво підтримує мистецтво» і відкриє цикл виставок-турне, які пройдуть у Москві, Санкт-Петербурзі, Мілані, Парижі, Лондоні, Нью-Йорку, Києві і будуть присвячені творчості великого ювеліра XIX-XX століть Карла Фаберже в проекті «Фаберже православний».
Організатори: Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній», Класичний ювелірний дім «Лобортас». Партнери проекту: Чернігівська обласна державна адміністрація, Чернігівська міська рада, Управління НБУ в Чернігівській області, Благодійна Організація «Слов’янський фонд», Департамент підводної спадщини Інституту археології Національної академії наук України, ТОВ «СТЕЛС-1».

У заході взяли участь голова Чернігівської облдержадміністрації Володимир Хоменко, архієпископ Чернігівський та Новгород-Сіверский Амвросій, голова ювелірного дому «Лобортас» Ігор Лобортас, президент благодійної організації «Слов`янський фонд» Володимир Янченко, начальник головного управління культури, туризму і охорони культурної спадщини облдержадміністрації Сергій Мойсієнко, представники духовенства, органів влади, Українського інституту національної пам’яті, громадськості, діячі культури, мистецтва і журналісти.

Відкриваючи захід, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, зокрема, зазначив, що ця виставка невипадково відкрилася саме у древньому Чернігові у день великого православного свята – Покрови Божої Матері.
"Ця виставка повертає нас до християнських святинь, духовних традицій, до витоків православ’я", - наголосив Володимир Хоменко
Керівник області також висловив сподівання, що подальша співпраця з Ігорем Лобортасом та Володимиром Янченком буде взаємовигідною та підвищить туристичну привабливість області.

Учасники оглянули презентовані роботи ювелірного Дому «Лобортас», серед яких мала лампада для благодатного вогню – прообраз лампади, в якій традиційно доставляється Святий вогонь з Єрусалиму до Києво-Печерської Лаври. Також «Лобортас» представив дорогоцінні предмети і прикраси, створені на основі найдавніших традицій і сучасних досягнень ювелірного мистецтва.

Також у рамках виставки добродійна організація «Слов’янський фонд» представила унікальний проект «Парк Київська Русь» – Центр культури та історії Київської Русі. Метою проекту є відображення культурного і архітектурного образу Дитинця Києва V-XIII століть і атмосфери Київської Русі з максимальною історичною достовірністю.

Шанувальники старовини та мистецтва побачили унікальні візантійські амфори IХ-Х століть. Їх підводні археологи дістали з глибини понад 139 метрів, з так званого «Візантійського корабля», затонулого біля Херсонесу в Криму.

Олександр Майшев
Головне управління культури, туризму і охорони культурної спадщини чернігівської облдержадміністрації







Теги:ювелірна виставка, Чернігів стародавній, «Діамант православної віри», Лобортас


Читайте також



Коментарі (0)
avatar