реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чернігів хоче залізницю із західною Україною

Народний депутат Олександр Кодола у своєму виступі з трибуни Верховної Ради України звернувся до Міністра інфраструктури щодо важливості для районів Чернігівщини існування невеликих залізничних станцій та залізничного сполучення із Західною Україною. Про це повідомила прес- служба народного депутата.

«Прямого залізничного сполучення Чернігова та Західної України фактично не існує. Народні депутати від Чернігівщини неодноразово зверталися до Міністерства інфраструктури, до Укрзалізниці, щоб вирішити цю проблему. На жаль, сьогодні це питання так і не розв'язане. Більше того, в Чернігівській області фактично відбувається ліквідація залізничної станції Короп.

Причина ліквідації визначається в економічній доцільності таких дій. Але оскільки невеликі залізничні станції мають не тільки комерційне значення, а і пов'язані з розвитком району загалом то, зважаючи на адміністративно-територіальну реформу, я думаю, варто було б не поспішати з такими заходами. Щоб пізніше новоутворені об'єднання, територіальні громади, не стикнулися із зруйнованою інфраструктурою» - розповів народний депутат під час виступу.

Раніше до Олександра Кодоли звернувся голова Коропської районної державної адміністрації Володимир Куніцин, який просив вжити заходів депутатського реагування, щоб вирішити проблему із закриттям станції Короп. Відповідно до звернення, через цю станцію здійснюються перевезення будівельних матеріалів, сільськогосподарської продукції, мінеральних добрив, нафтопродуктів, лісоматеріалів. При цьому навантаження лісових вантажів щороку збільшуються. Після виключення зі штатного розпису станції Короп всіх посад вивантаження небезпечних вантажів та навантаження лісових вантажів на станції не буде контролюватись. В подальшому ці вантажі перевозитимуться головною магістраллю Москва-Київ, де можлива загроза безпеці руху. Демонтаж пристроїв та консервація будівель приведе до їх повного руйнування, оскільки після звільнення працівників станції не буде контролю за їх станом. А закриття квиткової каси створить значні незручності для жителів району у придбанні квитків на пасажирські потяги, що курсують по Україні. В середньому за рік продавалося більше 2 тис. квитків.

Голова РДА звернувся до депутата з проханням допомогти відновити роботу станції для вантажних операцій та по продажу квитків.
Відповідний запит народного депутата України Олександра Кодоли щодо поновлення роботи залізничної станції Короп Південно-Західної залізниці направлено Прем’єр-міністру України Арсенію Яценюку.



Теги:Укрзалізниця, інфраструктура, Олександр Кодола, Короп


Читайте також



Коментарі (0)
avatar