реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

"Чернігів" чи "Зачарована Десна" - рішення за обласною радою

Робоча група обласної ради по перейменуванню кінотеатру імені Щорса сьогодні зібралася в приміщенні саме кінотеатру, у червоному залі. Голова обласної ради Микола Звєрєв ознайомив з пропозиціями, які надійшли в результаті громадського обговорення.

Як сказав директор комунального підприємства "Чернігівкіно" Олександр Мельник, трудовий колектив у складі 29 чоловік висловився за найменування кінотеатру "Чернігів". На що заперечив голова обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Василь Чепурний: "при всій повазі до електриків, білетерів і прибиральниць кінотеатру - не вони мають вирішувати як його назвати. Має бути вшанований світовий геній кіно, наш земляк Олександр Довженко. оскільки уже склалась дурна ситуація, коли іменем Довженка комуністи назвали ляльковий театр, то хай буде компромісний варіант - кінокультурний центр "Зачарована Десна".

Цю ж пропозицію підтримав і член робочої групи Олександр Соломаха. Але всі інші, включно з головою обласної ради, проголосували за назву "Чернігів". Бо як сказав юрист обласної ради, шо таке "Зачарована Десна" він не знає.... А для заступника голови обласної ради Валентина Мельничука аргументом було те, що в Житомирі є кінотеатр "Житомир"...

Тепер сесія обласної ради має вирішити - яку назву дати кінотеатру.

Василь АВДІЙ



Теги:перейменування, декомунізація, чернігівська Просвіта, Микола Звєрєв, Олександр Довженко, кінотеатр імені Щорса


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
а в середині СССР
avatar
2
У 1990-1994 рр. в Чернігівській міський раді діяла демократична депутатська група "Чернігів".
А зараз комунориги в міській ради теж утворили депутатську групу "Чернігів".
Вирішили постєбатися, курви.
avatar
3
Просто сором, як можна не знати "Зачаровану Десну"! Наші керівники хоч читати вміють?
avatar