реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Чернігів: 218 вчителів відсторонені від роботи, на черзі - 28 держслужбовців

З понеділка у Чернігові 218 невакцинованих вчителів відсторонено від роботи.

Про це повідомив начальник міського управління освіти Василь Білогура. За його словами, управління виконує наказ Міністерства охорони здоров'я від 4 жовтня. Згідно з ним, освітяни, як і працівники органів центральної влади та місцевих державних органів виконавчої влади, мають бути відсторонені від роботи без збереження заробітної плати, якщо вони не нададуть довідку про вакцинацію або про те, що людина перехворіла.

Також в обласній державній адміністрації один працівник уже звільнився і ще 27 можуть бути відсторонені. Про це на щотижневій нараді в обласній державній адміністрації заявив голова ОДА В'ячеслав Чаус: "Цього тижня в апараті та структурних підрозділах ОДА на межі відсторонення від виконання службових обов'язків опинилися 28 працівників. До кінця дня вони ще мають можливість подати відповідні документи і гарантувати собі роботу у звичному режимі". Він нагадав: обов'язковою умовою для роботи на державній службі є наявність сертифікату про вакцинацію/ПЛР-тесту (72 години)/медичної довідки про протипоказання щодо щеплення.

На брифінгу в ОДА заступниця керівника апарату Чернігівської ОДА - начальниця відділу управління персоналом Марина Захарченко наголосила: "До більш жорстких карантинних обмежень облдержадміністрація готувалася ще влітку. Тоді серед працівників була проведена роз'яснювальна робота щодо запобігання поширенню COVID-19; у структурних підрозділах працювали мобільні медичні бригади. До впровадження червоної зони 90% працівників ОДА вакцинувалися. Цим самим демонструючи власний приклад у протистоянні з пандемією. Тож безкомпромісність простежується і в питанні відсторонення від роботи через недотримання відповідних вимог чинного законодавства. Станом на 12-ту годину 8 жовтня відсторонено п'ятьох. По десять осіб перебувають у відпустці або на лікарняному. Один державний службовець звільняється, сьогодні в нього останній робочий день".

Тим часом в області, за даними Чернігівського інформаційно-аналітичного центру медичної статистики, повністю вакциновані більш як 25 відсотків мешканців краю.
"Голос України"



Теги:Чернігівська ОДА, вакцинація, В'ячеслав Чаус, звільнення, ковідоістерія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar