реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Це лише початок відкриттів...

Розслідуванням Reuters про те, що сім'я новообраного президента України Володимира Зеленського придбала розкішне майно в Криму за ціною нижче ринкової, це лише початок.

Таку думку у Facebook висловив народний депутат фракції Партії "Блок Петра Порошенка" Володимир Ар'єв.

"Reuters зробив розслідування як в родині Зеленського з'являлося розкішне майно в Криму за ціною нижче ринкової, яке тепер продається майже в 5 разів дорожче за суму придбання. Також тут про непрості зв'язки "простого парня". Гадаю, це тільки початок відкриттів. Чомусь одна недавня історія з квартирою згадується - з тою що "антикорупційна", - наголосив він.

Нагадаємо, видання Reuters розповіло, що дружина новопризначеного президента України Володимира Зеленського купила у бізнес-олігарха Олександра Буряка розкішну квартиру менше ніж за половину від ринкової вартості.

Reuters не зміг встановити, чому квартира продавалася за цінами нижче ринкових. Ні Зеленський, ні його дружина не відповіли на прохання про коментарі на запити, подані через штаб його передвиборчої команди та до компаній у яких він є співвласником.

Згідно з декларацією про доходи та майно та українського реєстру власності, подану цього року її чоловіком, дружина чинного президента, Олена Зеленська, у квітні 2013 року купила триповерховий пентхаус на Кримському півострові за $163 893.

За купівлю, зроблену за рік до приєднання Росії до Криму, вона виплатила еквівалент близько $1263 за квадратний метр.

У 2012 році лістинг, опублікований на сайті української нерухомості domik, зазначав ціну на квартиру в комплексі "Імператор" в діапазоні від $3500 до $4000 за квадратний метр. Другий лістинг того ж самого будинку, який був опублікований в 2012 році на російському сайті indoor-estate, давав мінімальну ціну в $ 2800 за квадратний метр.

Агент з нерухомості Криму, який говорив на умовах анонімності, підтвердив, що квартири, порівняні з квартирами в комплексі "Імператор", зазвичай продавалися в 2013 році від $2500 до $3000 за квадратний метр, але інколи доходили і до 5000 доларів.

Буряк - колишній член українського парламенту, який разом зі своїм братом Сергієм контролював акціонерів українського кредитора Брокбізнесбанк, принаймні з 2010 року, поки вони не продали мажоритарний пакет акцій у середині 2013 року, згідно з даними Комісії з цінних паперів та бірж України.

Неназвані колишні керівники Брокбізнесбанку перебувають під кримінальним провадженням за підозрою, що вони привласнили гроші з банку з 2012 року, згідно з судовими документами, поданими прокурорами.

У рамках цього розслідування прокурори заарештували активи двох компаній, які підозрюються в отриманні вигоди від шахрайських схем.

Обидві фірми, Серединецьке та Сварог-Буковина, належать Олександру Буряку і перебували у його власності в той час, коли відбувалося згадане шахрайство, повідомляє офіційний український реєстр прав власності."Прямий"



Теги:перемога Зеленського, Корупція, олена Зеленська, окупований Крим


Читайте також



Коментарі (0)
avatar