реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Будьмо уважні, або Вонмім!

Ша, православні - як сказали б в Одесі, сідітє ровно: ніхто нічого нікуди не визнав, ніякі серби з чехами.
Бо шо заявила сербська церква, вірна подруга Москви, - що вона підтримує митрополита київського Онуфрія (на здоров'я!) і пропонує скликати Вселенський собор для обговорення української автокефалії. Ага, находіте сред Балкана Югославія... Для України, може, й честь - бути в полі зору світового православія, але, слава Богу, не сербський патріарх такі собори скликає.

Зрештою, розуміймо - сербська церква просто боїться грядущого визнання незалежності македонської та чорногорської церкво, на які вона, як Москва на Київ, як вовк на овечку, вперто заявляє своє безправство...
Православна церква чеських земель і Словаччини в особі митрополита Ростислава (тобто, не сама церква, а тільки її глава) заявила як вона крепко переживає за українську ситуацію. Моліться, рідкісні православні чехи з трохи густішими православними рядами словаків! Та й по всьому - буде з вас, переживательних!

Тобто, у сухому остатку - наразі ЖОДНА православна церква не розірвала за прикладом Москви євхаристичного єднання з Константинополем, ЖОДНА не висловила підтримку рішенням московської церкви, ЖОДНА не заявила про невизнання права константинопольського патріарха надавати автокефалію.

Вонмім, як кажуть у московській церкві! Або по-українськи: будьмо уважні і не ведімося на вкиди московської пропаганди та дурнуваті заголовки нетямковитих журналістів!

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:автокефалія, Україна - Сербія, Василь Чепурний, Томос


Читайте також



Коментарі (0)
avatar