реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Буде у Крутах українська церква!

На запрошення настоятеля парафії в с. Крути Ніжинського району Чернігівської області протоієрея Сергія Чутченка архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій очолив богослужіння з нагоди освячення хреста на місці побудови парафіяльного храму на честь Собору Пресвятої Богородиці. Владиці співслужили секретар єпархії протоієрей Роман Кіник, обласний благочинний протоієрей Сергій Чечин, запрошене духовенство.

Після чину освячення архієрей звернувся до парафіян з настановою, підкресливши, що як душа і тіло складають єдину людину, так і Помісна Церква нерозривно пов‘язана з українським народом. «Бог благословив усі народи, Він чує молитви до Нього всіма мовами. Сьогодні ми молилися тут рідною мовою, на своїй землі, молилися за Україну. А якщо хтось заперечує це, якщо каже, що такі молитви Бог нібито не чує, що Церква України повинна обов’язково підлягати комусь і не може бути автокефальною - то це є слова омани. Такими словами хочуть і далі тримати в полоні душу українського народу, щоби і надалі ті, хто панував над нами три з половиною століття - міг це робити. Але на цій крутянській землі, политій кров‘ю героїв боротьби за свободу, боротьби з північним окупантом, ми з особливим натхненням відкидаємо ту оману, яку нам хочуть і надалі нав‘язувати. І нехай Господь допоможе вашій громаді, що бореться за право належати до Української, а не Російської Церкви, досягти успіху!»

Слід нагадати, що попри силовий спротив заїжджих осіб та керівництва єпархії Московського патріархату, церковна громада с. Крути переважною більшістю голосів на загальних зборах висловилася за приналежність до Православної Церкви України. Однак через бюрократичні перешкоди вона дотепер не змогла реалізувати своє законне право, тому вирішила будувати новий храм.



Теги:Чернігівська єпархія, архієпископ Євстратій, пцу, крути


Читайте також



Коментарі (0)
avatar