реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Буде у Гончарівському українська церква

Голова СУВД освятив місце під будівництво храму для військових 1-ї окремої танкової Сіверської бригади.

На території 1-ї окремої танкової Сіверської бригади у селі Гончарівське на Чернігівщині незабаром постане храм на честь Святого Юрія Переможця. Урочистим початком великої справи стало освячення місця та закладення першого каменю, з якого й почнеться саме будівництво храмової споруди.

З нагоди закладення наріжного каменю 14 червня до військової частини з’їхалося чимало гостей. Першими до місця освячення прийшли військовослужбовці, котрі тут несуть службу.

Освячення обраного місця звершив Голова Синодального управління військового духовенства митрополит Іоан (Яременко) у співслужінні капеланів Антонія Панасенка, Олександра Шкумата, Євгена Орди, Максима Щербини.

В присутності особового складу танкової бригади було зачитано грамоту про закладення храму, після чого її було закладено в капсулу яку командир 1-ї окремої танкової Сіверської бригади підполковник Юрій Межаков помістив у фундамент.

Митрополит Іоан подякував командуванню частини та усім військовим за їхнє старання у побудові храму, де лунатиме молитва за Україну, та відзначив церковними нагородами командира бригади та всіх, хто бере участь у будівництві святині.

Після освячення митрополит Іоан благословив та окропив свяченою водою військовослужбовців.



Теги:військові капелани, пцу, Гончарівське, перша Сіверська бригада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar