реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Британці порівняли росіян з нацистами

У британському парламенті порівняли російські бомбардування Алеппо з діями нацистів Високопоставлений член британського парламенту звинуватив Росію в тому, що її армія діє щодо цивільного населення Сирії точно так само, як нацисти в Герніці під час Громадянської війни в Іспанії 1930-х років.

Консерватор і колишній держсекретар з питань міжнародного розвитку Ендрю Мітчелл сказав, що вересневе бомбардування гуманітарного конвою ООН біля Алеппо, при якому загинули близько 20 осіб, є військовим злочином з боку російських військ. Про це пише УНІАН

"Коли мова йде про використання запалювальних боєприпасів, противобункерних і касетних бомб, ООН стає ясно, що систематичне застосування таких невибіркових озброєнь в густонаселеному районі прирівнюється до військового злочину", - сказав Мітчелл в британському парламенті в понеділок, передає Reuters. "Ми свідки подій, які відповідають поведінці нацистів в містечку Герніка в Іспанії", - додав Мітчелл, нагадуючи про знищення Лювтваффе Гітлера іспанського міста в 1937 році.

26 квітня 1937 року німецькі льотчики за наказом командування легіону "Кондор" буквально стерли з лиця землі старовинне місто Герніка. Загинули і були поранені до двох з половиною тисяч людей, переважно мирних жителів. Бомбардування священного для басків міста пізніше стала темою знаменитої картини Пабло Пікассо.



Теги:російсько- сирійська війна, російська агресія, Алеппо


Читайте також



Коментарі (0)
avatar