реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Британці ділилися досвідом для Мезинського парку

Виконавча директорка Центру розвитку громад Чернігівської області Ольга Кунтиш спільно з експерткою ULEAD з Європою / ULEAD with Europe Тетяною Тимошенко провели зустріч щодо розвитку туристичних маршрутів Мезинський національний природний парк, що проходять по території Понорницької та Коропської громад. Закордонні експерти Програми «U-LEAD з Європою» надали свої рекомендації щодо розвитку туризму, та головною метою зустрічі було ознайомлення з маркетинговими можливостями національних парків на прикладі національних парків Великобританії.
Експертка Асоціації національних парків Великобританії, директорка з розвитку партнерства національних парків, Наомі Конвей розповіла про особливості маркетингу в парках Великобританії.

Близько 90 % площі національних парків Великобританії - це приватні землі. Адміністрація парку управляє фактично лише площею від 5 до 10 %. Така модель вкрай відрізняється від української.

Національні парки тісно співпрацюють з бізнесом, що надає туристичні послуги на їх території. Просування і промоцію таких послуг сторони здійснюють спільно. Головна умова - послуги мають бути узгоджені і не суперечити природоохоронним вимогам.

Останні роки робота парків у сфері туризму націлена на довготривале перебування туристів. У Великобританії вважається, що меншої шкоди навколишньому середовищу парку завдадуть туристи, які будуть поступово вивчати місцевість і користуватися тамтешніми послугами, аніж короткострокові насичені екскурсійні групи з великою кількістю осіб.

Сторони поділилися своїм досвідом, та обговорили можливі проблемні ситуації та шляхи їх уникнення.



Теги:Мезинський природний парк, Україна - Великобританія, Ольга Кунтиш


Читайте також



Коментарі (0)
avatar