реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Боротьба з раком починається із… солі!

4 лютого - Всесвітній день боротьби з раком. Цього року він проходить під девізом "Рак теж можна попередити".
У Чернігові управління охорони здоров’я оголосило про початок місячника обстеження населення на хвороби щитовидної залози.
Статистика свідчить: понад 940 тисяч громадян України, тобто кожен 50-й українець, уражені онкозахворюваннями.
За оцінками спеціалістів, до 2020 року кількість вперше захворілих може зрости до 200 тисяч осіб на рік.
У нашій області одна з найпоширеніших форм раку - захворювання щитовидної залози. Тому Чернігівське міське управління охорони здоров’я оголосило про початок місячника проведення обстежень щитовидної залози.
За словами спеціалістів управління, у рамках місячника лікарі проведуть лекції у трудових колективах та розкажуть про важливість вчасного обстеження щитовидки.
Терапевти проводитимуть первинні обстеження та за потреби направлятимуть хворих до ендокринологів.
У лікарнях можна переглянути санбюлетені про ураження щитовидної залози.
До організації місячника долучилася і обласна організація "Зелений світ". У рамках програми Подолання йододефіциту на Чернігівщині лікарні отримали брошури, плакати, візитки щодо користі йодованої солі і профілактики захворювань щитовидної залози, що виникають внаслідок дефіциту йоду, зокрема передракових захворювань.
"Ми розповідаємо, що для роботи щитовидної залози необхідна достатня кількість йоду щодня. Допомагає у цьому йодована сіль", - підкреслив керівник проекту Іван Осадців.
Він додав, що програма Подолання йододефіциту передбачає насамперед надання максимальної кількості інформації. Кожен має знати, наскільки корисно щодня вживати йодовану сіль. Це допомагає попередити хвороби щитовидної залози і не допустити розвитку раку.
Місячник проведення обстежень щитовидної залози триватиме до березня.

Прес-служба обласної організації "Зелений світ"




Теги:медицина, рак, І. Осадців, хвороба


Читайте також



Коментарі (0)
avatar