реклама партнерів:
Головна › Новини › Тут я живу

Богун прийшов до Новгорода- Сіверського

Легендарний козацький полковник відтепер має свою пам’ятку в місті над Десною. Тут з ініціативи депутата міської ради Віктора Рожка і козацького очільника Павла Богуна відкрито стильний пам’ятний знак. Портрет героя боротьби за українську незалежність, шабля та полковничий пірнач розповідають про славного українця.

Відкриття знаку саме в Новгороді- Сіверському невипадкове – Іван Богун був розстріляний поляками саме біля цього міста. На початку 90-х років обласне товариство «Просвіта» відкрило на дорозі під містом умовну могилу Богуна з хрестом. Тепер же, як заявив на урочистостях міський голова Олег Бондаренко, Новгород- Сіверський має намір і далі продовжувати будувати пам’ятні знаки на відзначення мужніх українських достойників.

На урочистостях були ліцеїсти з Київського ліцею ім. І.Богуна! У чорних одностроях, зі знаменами юнь у погонах стройовим кроком гордо пройшла під «Козацький марш» у виконанні оркестру Чернігівського філармонійного центру. Будив душі народний артист, лауреат Шевченківської премії Василь Нечепа.

"Голос України"



Теги:Іван Богун, Новгород- Сіверський, Василь Нечепа


Читайте також



Коментарі (0)
avatar