реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Близько тисячі резервістів вчаться воювати з агресором

В оперативному командуванні "Північ" Сухопутних військ Збройних сил України на одному з полігонів розпочались збори резервістів оперативного резерву першої черги.

З 16 військових комісаріатів із усіх куточків України буде призвано близька 1000 чоловік, які у продовж місяця у складі штатних розрахунків відпрацюють усі елементи бойової підготовки та вийдуть на практичний етап бригадних тактичних навчань з бойовою стрільбою.

Основною метою проведення даного заходу - є відновлення навченості особового складу оперативного резерву у діях при озброєнні у складі підрозділів та підготовка до виконанні завдань за призначенням.

Варто зазначити, що до складу оперативного резерву першої черги входять військовослужбовці, які відслужили вже рік по мобілізації, мають досвід ведення бойових дій в зоні проведення АТО та продовжують нарощувати набуті навички за свої ми спеціальностями під час проведення подібних навчать та зборів.

- Значна частина резервістів, які прийшли зараз, вже проходили службу саме у нашій бригаді, вони знають своїх командирів, бойових товаришив та призначаються саме на ті посади на яких вони проходили службу. В таких умовах набагато легше проходити навчання, адже потрібно лише згадати набуті навички за своїми військовими спеціальностями, – зазначив заступник командира частини з морально – психологічного забезпечення підполковник Олексій Бондарець.

Слід відмітити,що під час проходження таких зборів резервісти мають нагоду укласти контракт та продовжити службу саме у тій військовій частині, в якій вони проходять збори без додаткової перепідготовки у навчальних підрозділах.

На час проведення зборів усіх резервістів буде поставлено на усі види військового забезпечення, без втрати попереднього місця роботи та нараховано фінансове забезпечення, в залежності від займаної посади, але не менше ніж 2 тис. 760 грн.

Завершальним етапом зборів - стане проведення бригадних тактичних навчань з бойовою стрільбою, під час яких буде оцінено ступінь підготовленості як індивідуально кожного, так і ступінь злагодженість дій підрозділів в цілому.

Віталій КИРИЛОВ,
прес-служба оперативного командування "Північ"



Теги:збори резервістів, російсько- українська війна, ОК Північ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar