реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Благодатний вогонь зійшов і цього року!

Тисячі людей у Велику суботу стали свідками сходження благодатного вогню у Храмі гробу Господнього в Єрусалимі.

Священний вогонь з’явився у вівтарі під час молитви Єрусалимського патріарха Феофіла, як це стається щороку напередодні православного Великодня.

Після сходження вогню патріарх передав його вірянам, які запалили від нього оберемки із 33 свічок – за віком Христа.

Від священного полум’я вірники запалили лампади, щоб донести вогонь до своїх будинків.

Диву сходження вогню передувала складна церемонія: двері вівтаря, або кувуклії – невеликої каплиці, в якій міститься Гріб Господній, – опечатали великою восковою печаткою на знак того, що її огляд завершено, і в ній немає нічого, що дозволило б єрусалимському патріарху запалити вогонь звичайними засобами.

До цього моменту храм був вщерть заповнений вірянами – як місцевими православними арабами, так і прочанами з різних країн.

Незадовго до появи патріарха Феофіла було знято печатку з дверей кувуклії, а в печеру внесли велику лампаду і 33 свічки. Потім патріарх зайшов усередину, і настав час очікування. Присутні молилися, просячи дарувати вогонь. Молитва тривала до появи вогню.

Радіо Свобода






Коментарі (1)
avatar
1
Внимание!!!
Копирайтинг (или составление текстов) – самый доступный для каждого пользователя интернета способ заработка.
Если Вы писали сочинения в школе хотя бы на 4 с минусом, Вы можете зарабатывать до 400-500$ в месяц. Чтобы начать работать копирайтером, новичку надо знать основные моменты, которые облегчат его начальную работу.
Подробности на сайте: http://rabota-bigmoney.arvixe.ru
avatar